Helló november! - KÖSZÖNTŐ

Már el is kezdődött a november, ami egyet jelent a karácsonyi szezonnal, a hulló levelekkel és az egyre hidegebb idővel. Bár ezt az időjárás nem szeretné tudomásul venni... Én így is ragaszkodom hozzá, hogy itt a teázós, kuckózós időszak, ahogy az előző "köszöntőben" (ITT) is említettem. Most pedig mutatok pár részletet az októberemből és tervezek egy kicsit novemberre.

Október

Szerencsére sokszor tudtam időt szánni arra, hogy sorozatot nézzek, miközben nasizom általában egészségeset ;), teázom. Szeptember és október során megnéztem 7 évadot a Jóbarátokból ezúttal angolul. Rengetegszer láttam a sorozatot, de a Netflixnek hála eredetiben is nézhetem a kedvenc sorozatomat. Ha nem adtatok még neki esélyt vagy valami csoda folytán nem is hallottatok róla, akkor mindenképpen nézzetek bele! ;)Végigcsináltam egy kihívást, ami során egy hétig mindennap jógáztam a szokásos heti egy alkalom mellett. Erről bejegyzést is írtam, ITT olvashatjátok. Összességében a jóga nagyon fontos lett számomra különösen az elmúlt egy-két hónapban. Nagyon ajánlom nektek is, ha szeretnétek egy olyan mozgás formát találni, ahol kikapcsolhattok és feltöltődhettek, miközben erősödtök is. 

Tanulás szempontjából október sem volt laza, de sokat segített a hosszú hétvége, illetve a végén az őszi szünet is. Ilyenkor amellett, hogy ugyanúgy tanulni kellett, jutott időm blogolni, fotózni és programot szervezni. Az egyik kedvenc élményem a Blogger Days (beszámoló ITT), illetve a Menő Könyvek feminizmusról szóló bemutatója hamarosan értékelés a könyvről.

A hónapban többször is korán keltem helló nulladik órák..., teljesen elrontotta a kialvatlanság a napjaimat, de volt rá példa, hogy csodás napfelkeltét nézhettem így, ami pár percig kárpótolt is. Sajnos nem úgy tűnik, hogy kiiktathatom a nulladik órákat, ezért továbbra is keresnem kell bennük valamit, ami motivál. Tippeket várok kommentben! ;)


Sajnos az olvasós terveimet nem sikerült úgy megvalósítani, ahogy terveztem. Nem olvastam túl sokat októberben, viszont pár napja újra többet vannak könyvek a kezeimben. Tisza Kata Akik nem sírnak rendesen c. kötetét elkezdtem és rengeteget adott úgyis, hogy még a felénél sem tartok. Jelenleg a Lagomról olvasok, nagyon tetszik a svédek életmódja, ajánlom nektek is.

Sikerült nagyobb hangsúlyt fektetnem a vegán életmódra, informálódásra a hónapban, aminek nagyon örülök. Hihetetlen, mennyire szeretem ezt a témát és mennyire szeretek vele foglalkozni annak ellenére, hogy nem vagyok teljesen vega vagy vegán. 

November

Ha már vegánságról volt szó eddig, megragadom az alkalmat, hogy elhintsem a novemberi posztsorozat témáját. Ez nem más, mint a vegán életmód, a hónap második felében várhatóak a bejegyzések *koppkoppkopp*. ;)Szeretnék a következő hetekben annyit pihenni, amennyit csak tudok, mert a december már most kimerítőnek és sűrűnek ígérkezik. Remélem, hogy a tanáraim is úgy fogják gondolni, hogy már elég tz-t írattak, itt az ideje pihenni és csak venni az anyagot. 

Októberben már elkezdtem bevezetni, hogy vannak órák, amik során csak tervezéssel, blogolással foglalkozom. Szeretném ezt annyira rendszeresíteni, hogy minden héten minimum 3 órára leülök és írok, fotózok, tervezek. Az lenne a legjobb, ha tényleg mindent félre tudnék majd tenni a kávém kivételével. 


Úgy néz ki, hogy egész sok időt fogok azzal tölteni, hogy osztálytáncot tanítok. A koreográfiánk készen van, szóval csak megtanítani kell és térformázni, de nincs rá túl sok időnk. Decemberben fogjuk "előadni", van bő egy hónapunk rá. Nagyon szeretem a zene válogatásunkat, a témánk 90-es évek. :D

Nem várt "program" a bölcsességfog műtétem, ami elengedhetetlen a fogszabályzóm levételéhez, ezért muszáj túlesnem rajta. Hiába tudom, hogy ez a dokinak egy rutinműtét, én irreálisan félek attól, hogy valamit belém szúrjanak, így nem egy sétagalopp számomra a beavatkozás. 

A névnapom is közeledik, ami családos ünneplést jelent. Ilyen alkalmakkor összegyűlünk valamelyikünknél (általában ebéd után) és estig beszélgetünk, társasozunk meg persze együtt vacsorázunk. Alig várom!

Nektek mi jut eszetekbe, ha novemberről van szó? Milyen programot vártok a legjobban?

Megjegyzések

 1. Szia! Nyár elején műtötték ki a bölcsességfogamat, mivel nem nagyon akart kibújni. Szerintem nem a műtéttől kell félned... :D Legalábbis nekem az egész jó volt, nagyon ügyes dokim van. Beadott vagy hét érzéstelenítőt amik közül még az elsőt is alig éreztem a többit meg még inkább nem. Így a műtét közbe semmit se éreztem,és egész gyorsan túl lettünk rajta. Viszont jó ha utána felpakolsz fájdalomcsillapítókkal (flector), mert ha hajlamos vagy rá nagyon fel tud dagadni és fájni. Bár ez elmúlik pár nap alatt főleg, ha szedsz is rá valamit. Nem akarlak ijesztgetni, mert például van olyan ismerősöm akinek semmi baja nem volt utána. :D Szóval kitartást, átérzem amit érzel most, én különösen tartok az ilyesmiktől főleg a tűktől... :D
  És kitartást a sulihoz is!
  Puszi, Redzsina

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! Köszönöm, hogy megosztottad a tapasztalataidat :D A fogszabályzás miatt egészen hozzá vagyok szokva a fogfájdalomhoz, nem tartok tőle annyira, de van már fájdalomcsillapító bőven :D.

   Törlés

Megjegyzés küldése