Womanity fesztivál - ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ

Szeptember 29-én, szombaton megrendezésre került a Womanity Fesztivál, ami az Európa Kongresszusi Központban kapott helyet. Az esemény során végig mentek az előadások főleg sikeres nőkkel a főszerepben, miközben az élménytérben a különböző márkák, cégek termékeit és szolgáltatásait próbálhattuk ki.

A rendezvény reggel tíztől egészen délután hatig tartott, de mi csak fél háromra érkeztünk és négykor távoztunk is. Ennek oka az volt, hogy eléggé last minute döntést hoztunk tekintve, hogy én reggel fodrászhoz voltam hivatalos, egyik barátnőm, Blanka akivel meglátogattam a rendezvényt pedig utána volt elfoglalt. Őszintén szólva nem bántam, hogy nem maradtunk többet, de abszolút jó döntés volt elmenni az eseményre.

 Érkezés

Amikor megérkeztünk, regisztráltuk magunkat és rögtön kaptunk pár apróságot. Gazdagabbak lettünk egy magazinnal aminek nem igazán vettem hasznát :/, egy Ziaja mini arckrémmel, kuponokkal, Szeretetszalaggal és egy különleges itallal, ami azt ígéri, hogy ébren tart és energetizál. Nagy reményeket fűzök hozzá, remélem,beválik majd. 

Kicsit körülnéztünk fent, majd lementünk az élménytérbe, de előtte készítettem pár fényképet. Hihetetlen volt ránézni a medencére és a körülötte lévő standokra!

Standok, kiállítók

Az elején kicsit félénken nézegettük a standokat, majd ráébredtem, hogy a rendezvény főleg azzal reklámozta magát, hogy minden kiállótónál garantált minimum egy termék, szolgáltatás kipróbálása. Úgy döntöttem, hogy nem gáz érdeklődni és tényleg tesztelni a dolgokat, ha már ez teszi ki az esemény felét. 

Sajnos többször az volt az érzésem, hogy az ott dolgozóknak nehezére esik mesélni a termékükről és nem éppen kommunikatívak.. Ezzel nem lenne probléma, hiszen hihetném azt, hogy ez azért van így, mert nem szeretnék a promójukat az arcomba tolni. Viszont - és itt jön a hatalmas de - hiába álldogáltunk szemkontaktust keresve, érdeklődően nézve a standot, a dolgozók nem nagyon szóltak hozzánk, max. visszaköszöntek. Így elég nehéz volt bármit is kipróbálni, ráadásul kellemetlenül is éreztem magam, ha rá kellett kérdeznem arra, hogy itt mit lehet csinálni, mivel foglalkoznak, mert még ilyenkor is szájhúzva válaszoltak, mintha szívességet tennének.


Természetesen és szerencsére volt kivétel is, különösen szimpatikusak voltak a Ziaja-Equilibránál (bár ezen nem lepődtem meg, az ott dolgozók mindig nagyon kedvesek és segítőkészek), a Crove-nál és a 383 kopjary water-nél. Muszáj pár mondatot szentelnem ennek a víznek, hiszen amellett, hogy nagyon kreatív "feladatot" kaptunk náluk, szuper a vizük is. Főleg a flakon, az valami elképesztően szép! 

A Baileys és Carte D'or közös pultjánál finom fagyit kaptunk, jó fejek voltak az ott dolgozók. A L'ornál isteni kávét kóstolhattunk, nagyon tetszett a papírpoharuk is. Ha jól emlékszem, 5 vagy 6 kapszula közül választhattunk erősségtől függően.


A Csak a mentes standjánál isteni minipalacsintát kaptunk két magazinnal. Az újságokban rengeteg ajánlás van rengeteg mentes, vegán étterem ajánlás, amik közül már többet fel is írtam a megnézendők listájára. 

Előadás

Egy előadás felére tudtunk beülni, aminek a címe 'Férfi energiák, elsöprő sikerek' volt. Eredetileg nem ezt akartuk meghallgatni, de ez ment, amikor besétáltunk az előadóterembe. Nagyon érdekes volt, bár sokszor fel akartam szólalni, hogy álljon meg a menet. Végül inkább csöndben maradtam több okból is: nem volt lehetőség a beszélgetésbe közbeszólni, másrészt nem szerettem volna vitatkozni és kötözködni, megtette helyettem a kérdező nőci, aki nagyon jól és érdekesen vezette a beszélgetést. 

Három férfit kérdezgetett a munkájukról, a nők szerepéről az életükben és hasonló témákról. Nos, érezhető, hogy ezek elég érzékeny kérdések, ha az ember őszintén szeretne válaszolni. Őszinteségben nem volt hiány, viszont engem nagyon zavart, ha nem túl kedves, lenéző stílusban beszéltek a nőkről és egy-egy tevékenységet, tulajdonságot ráakasztottak a nőkre vagy a férfiakra. Különösen összeráncoltam a homlokomat, amikor az egyik férfi arról beszélt, hogy a hiszti tipikus női dolog és rá kell hagyni a nőkre, amikor beüt náluk ez a betegség. Igen, női betegségnek nevezte a hisztit, ráadásul fertőzőnek. 

Egyébként nagyon érdekes és informatív előadás volt, sajnos a végéről el kellett jönnünk, mert ment a buszunk, de örültem, hogy hallhattam belőle valamennyit. 

Összességében

Boldog vagyok, hogy elmentünk és megnéztük a rendezvényt. Hiba lett volna kihagyni. A pár negatív élményem ellensúlyozva lett, abszolút többségben vannak a kellemes emlékek. Köszönöm a Ziajának a meghívást, nagyon örülök, hogy ott lehettem!

Hallottatok már a Womanity fesztiválról? Ott voltatok esetleg?

Megjegyzések