1 hét jóga - KIHÍVÁS

Pár hónappal ezelőtt végigcsináltam egy kihívást (ITT), aminek az '1 hét meditáció' címet adtam. Ennek a mintájára, ezúttal egy hétig minden nap jógáztam. Alapból imádok jógázni, általában szerda esténként megyek el egy rendes órára, de mostanában otthon is el szoktam végezni pár gyakorlatot. Ezen a héten viszont minden nap vagy elmentem egy órára a Mandala Mozgásstúdióba vagy otthon jógáztam kb. fél órát.

1. nap - Szombat

A "hetet" szombat reggel indítottam egy 50 perces jógával a Mandalában, hiszen Lilla, az oktatónk nyílt napot tartott próbaórával. Nagyszerű volt az óra, eddig a legjobb időpontnak bizonyult a szombat reggel! Teljesen feltöltött és igazi napindítóként hatott. 

2. nap - Vasárnap

A vasárnapi tanulás maraton közben eszméletlenül elgémberedett a hátam és kezdett nagyon fájni, ezért megpróbáltam jógázni kb. fél órát. Átmozgattam a hátamat, derekamat, csípőmet és nyújtottam is. A végére már nem fájt semmim, kellemesen, frissen folytattam a tanulást.

3. nap - Hétfő

Hétfő este kivételesen volt egy 90 perces óránk Lillánál, ami nekem pont jókor jött. A hátamnak ismét szuperül esett a mozgás és szellemileg végre ki tudtam kapcsolni és meg tudtam feledkezni a problémákról, stresszről. 

4. nap - Kedd

Edzésen nem nyújtunk annyit, mint amúgy igényelném, ezért extrán jól esett este még jógázni egy kicsit. Ismét átmozgattam a hátamat, de több figyelmet fordítottam a karizmaimra is. A jóga és utána a frissítő zuhany hihetetlen jól esett, megadta az estém hangulatát.


5. nap - Szerda

Szerda este ismét 90 perces órára mentem. Éreztem, hogy egyre jobban mennek az ászanák és rugalmasabb vagyok az elmúlt napok miatt. Nagyszerű érzés volt, imádtam az óra minden percét. 

6. és 7. nap - Csütörtök és péntek

Sajnos nem volt időm és kedvem rendesen jógázni ezen a két napon, viszont így is csináltam pár gyakorlatot, de főleg csak nyújtottam. 

Összességében

Imádok jógázni és mindig örültem, hogy rászántam az időt és energiát arra, hogy legalább fél órát jógázzam. Viszont úgy gondolom, hogy nincs szükségem a mindennapos jógára, elég, ha pár naponta elmegyek az órára és egy-egy nap végén levezetem a feszültséget mert a diákok élete igenis stresszes, ha nem vagy egy szivacsagyú zseni és szeretnél jól teljesíteni vagy a hétvégén így indítom a reggelemet. 

Szoktatok jógázni? Szeretnétek kipróbálni? Örülnétek egy jógás posztnak?

Megjegyzések

 1. Tavaly kolis keretek között én is jogáztam, és amennyire húztam a számat előtte, mondván, nincs kedvem, annyira jól esett utána. Viszont idén abszolút nem igénylem, futni járok el vagy cardiozom, és ez már csak azért is jó, mert utána mindig úgy érzem, csináltam valami értelmeset is, mert mozogtam, tettem valamit az egészségemért és kikapcsolódtam.
  Azért mindig elcsodálkozom, hogy van neked ennyi mindenre időd! Nagyon szívesen megnézném egy hetedet órákra lebontva vagy ilyesmi, mert szeptember óta én is próbálkozom a Google calendaros time managementtel, de látod, a blogolás az így is kiesett nálam sajnos... :/

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sokáig inkább kondizni jártam, futottam is, de sajnos a tüdőmnek tetszett a cardio :D Szerencsére jóga közben nincs problémám a légzéssel, úgy érzem, hogy "fejlődik a tüdőm" tőle. :D
   Az időbeosztás nekem is teljesen rejtély, de igyekszem mindenre időt szánni, ami fontos. Megpróbálom egyszer végig követni, mit, mikor csinálok. Köszönöm az ötletet! <3

   Törlés

Megjegyzés küldése