Könyvhét 2018 - BESZÁMOLÓ

Sikerült idén eljutnom a Könyvhétre, életemben először. 9-én, szombaton mentem ki a Vörösmarty térre, ami otthont adott ennek a szuper rendezvénynek. Az utazásom se oda, se vissza nem volt olyan egyszerű, ahogy elképzeltem, de így is felejthetetlen élmény volt és minden percét imádtam a délutánnak!

Elszalasztott dedikálások avagy lusta voltam

Elképzeléseim szerint délben már az On Sai-hoz tartó sornál toporogtam volna, majd beálltam volna egy aláírásért Vivien Holloway-hez is, aki egytől dedikált. 
Na, ebből semmi nem valósult meg, hiszen reggel meggondoltam magam, hiszen elképesztően fáradt voltam és semmi kedvem nem volt elindulni tizenegy körül. 
Végül nem bántam meg, hogy így döntöttem, mert mindkét írónőtől van már aláírásom és remélem, lesz még alkalmam velük találkozni. 

Tali Barbival 

Barbival, a Kitablar bloggerével kettőkor találkoztunk a Vörösmarty téren és innentől együtt fedeztük fel a Könyvhetet és rengeteget beszélgettünk. 
Ahogy megtaláltuk egymást, elindultunk enni valamit, amiből egy szolid mekizés lett. Itt megragadnám az alkalmat, hogy ajánljam nektek a Bounty shake-et, mert isteni finom! *-*

Beszerzéseim

Kivételesen úgy indultam el egy könyves eseményre, hogy nem szeretnék vásárolni. Ennek annyi volt az oka, hogy még van pár olvasatlan könyvem és általában nincsenek kihagyhatatlan akciók. Mégis vittem magammal elég pénzt, hátha elcsábít egy könyv. Végül tartottam magam a tervemhez és nem költöttem könyvekre, aminek a pénztárcám eléggé örült.

Így is három könyvvel térhettem haza, amikről hamarosan érkeznek az értékelések. ;) Elsőként a Twister Mediához mentem oda köszi Barbi :*, ahol beszélgettem egy kicsit Adával, aki a kiadó PR menedzsere. Végül megkaphattam Tillie Cole-től az Ezer csók c. kötetet, amiről nagyon sok jót hallottam és alig várom, hogy én is olvashassam.  

Ezután elindultunk a Menő Könyvek standja felé, ahol még volt egy kis időnk az előadásig, ezért megnézegettük a könyveket. Választhattam is közülük, így lettem gazdagabb Király Anikó frissen megjelent Strand, papucs, szerelem könyvével, illetve Kasie Westtől az A távolság relatívval.


Tudsz írni Rólad Neked? - előadás, beszélgetés

Négy körül elkezdődött a Menő Könyvek által szervezett beszélgetés, amin részt vett Király Anikó, Horányi Hanna Zelma, Erdős Zsuzsanna és Csapody Kinga. Előbbiek írónők, utóbbi pedig a kiadó vezetője. 

Érdekes előadás volt, sok aranyos történetet hallhattunk és örültem, hogy ott lehettem. Írni is fogok egy beszámolót a Coolbokz oldalára, ha többet szeretnétek megtudni (hamarosan ITT) ;)

Frei Cafe

A délután megkoronázásaként beültünk egy jegeskávéra a kedvenc kávézómba, a Frei Caféba. Karamellás-narancsosat ittunk, ami irtó finom volt, mint mindig! 
Még beszélgettünk, sztoriztunk, majd elindultam hazafelé.

Kalandjaim a BKV-val oda és vissza

Odafele mindössze annyi problémám akadt, hogy Anyuval nem jól terveztük meg az utunkat. Terveink szerint a négyes metróról átszálltunk volna a hármasra, majd a Ferenciek teréről sétáltunk volna, mert szerettünk volna útba ejteni egy helyet. Na, a probléma ott volt, hogy nem járt a hármas metró. Szerencsére volt pótlóbusz, de nem igazán örültünk, amikor megtudtuk a Kálvin téren, hogy nem működik az elképzelésünk. 

Hazafelé egy más típusú problémával találkoztam. A villamoson ültem nyugodtan, zötyögtem, vártam, hogy átszállhassak majd. Egyszer csak megáll előttem egy ellenőr, amivel semmi gond nem lett volna. Volna... Odaadtam a kilyukasztott jegyemet, ő pedig fejet rázva néz rám, hogy gáz van. Nem értettem, mi történik, kérdeztem is, hogy nem jól lyukasztottam, vagy mi a baj. Kiderült, hogy összekevertem a mobiltokomban a jegyeimet és véletlenül helyközit lyukasztottam a sima helyett. Jött a magyarázkodás és a kérlelés, hogy ne bírságoljon meg, hiszen csak félrenéztem a jegyemet. Végül heppienddel zárul a történet, mert érvényesíthettem a sima jegyemet, elengedtek, de addig kihordtam egy szívinfarktust... 

Voltatok a Könyvhéten? Milyen élményekkel gazdagodtatok? Milyen könyveket szereztetek be?

Megjegyzések

 1. Nekem bezzeg nem volt elég önuralmam, hogy ne vegyek könyvet. :D Én a Strand, papucs, szerelemmel, a Páratlan nyárral és a Minden a te hibáddal gazdagodtam. (Vagyis... A könyvespolcom gazdagodott. Én - sajnos - nem.)
  Egyébként kíváncsi vagyok, hogy tetszik majd neked a Strand, papucs, szerelem, én imádtam. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hozzájárult ehhez az önuralomhoz, hogy azért nem üres kézzel értem haza :D A Strand, papucs, szerelemre már nagyon kíváncsi vagyok, örülök, hogy neked tetszett! Szuper könyveket választottál, a Páratlan nyár piszkálgatja az én fantáziámat is :)

   Törlés

Megjegyzés küldése