Ginny, a GinnEase írója - INTERJÚNIUS

A mai nappal lezárul az InterJúnius c. bejegyzéssorozat, ami során minden vasárnap kikerült egy interjú egy bloggerrel. Olyan írókat kértem fel ehhez, akiknek én is olvasójuk vagyok, szeretem a munkásságukat. Mindannyian különböző témában írnak, bár van néhol egy kis átfedés. 
Utolsó interjúalanyom Ginny, a GinnEase írója. A GinnEase egy elsősorban életmóddal foglalkozó blog. Ebbe beletartozik minden, amit el tudtok képzelni! Vannak ajánlók, személyes bejegyzések, de a környezetvédelem, nyelvtanulás és arcápolás sem maradhat ki. Innen is köszönöm Ginny-nek, hogy megválaszolta a kérdéseimet <3


Hogyan jellemeznéd magad 5 szóban?

Agyalós, kritikus szemű, változékony, sorozatfüggő, megfigyelő.


Miért kezdtél blogolni?
Már kiskoromban érdekelt az írás, és akkoriban égett a fanfiction-láz a blogos körökben, amit lelkesen követtem is a barátaimmal. Aztán úgy döntöttem, elég király lenne, ha nekem is lenne egy ilyen oldalam. Így elkezdtem fanficet írni, majd személyes blogot vezettem, aztán könyveset, aztán kritikásat és végül a GinnEase mellett kötöttem ki. Röviden ennyi.

Van kedvenc idézeted, mottód vagy bármi hasonló?
Gyűjtöm a különleges idézeteket, szófordulatokat egy parafatáblára, de kifejezetten kedvencem nincs. Jandy Nelson-tól viszont nagyon sok áll közel a szívemhez. Például: „a világ mérethibás cipő” és „a forradalmárok nem csapatjátékosok”.

Ha bármilyen szuperképességed lehetne, mit választanál?
Mindig is teleportálásról álmodoztam. Amikor általánosba jártam, nagyon sokat kellett reggelente és délutánonként sétálnom (még most, gimiben is sokat kell), na meg a világ körbeutazásáról szóló álmomat is könnyebb lenne valóra váltani. Egy csettintés elég lenne, és már ott is állnék a Fakaofo-atollon.

Többször is előkerült nálad a nyelvtanulás, például az otthoni verziója is. Hogy állsz a norvég tanulással? Volt sikerélményed? Sikerült kitartani mellette?
Mostanság egy kicsit elhanyagoltam, pedig elhatároztam, hogy foglalkozni fogok vele, de vannak napok, amikor egyszerűen csak túl lusta vagyok. Mindenesetre a nyáron mindenképp szeretnék visszarázódni, egy Facebook-os csoportban nagyon sok érdekes kifejezést szoktak megosztani, amiket szeretnék megtanulni. Sikerélményem sajnos még nem volt, majd jövőre hátha sikerül kijutni Norvégiába egy kis időre és beszélni a nyelvet…

Sok ajánló is található a blogodon, könyvekről, filmekről, sorozatokról egyaránt. Tudnál mindhárom kategóriából egyet-egyet ajánlani?
Na ez egy igazán fogós kérdés, de igyekszem olyanokat mondani, amik mindenkinek egyaránt tetszhetnek és én nagyon imádom őket. Sorozat: Eyewitness, film: Nulladik óra/The Breakfast Club, könyv: Takami Kósuntól a Battle Royale.

Személy szerint imádom a komoly, személyes bejegyzéseidet! Mi késztet ezek posztolására? Szokta különös érzés kísérni ezeket vagy ugyanúgy kezeled őket, mint a több bejegyzést?
Köszönöm! :D Mindenféleképpen szükségem van valamilyen különleges érzésre vagy gondolatra, legyen az negatív vagy pozitív, a lényeg, hogy kiemelkedjen azok közül, amik nap mint nap érnek. Ezt aztán kicsit formázgatom, gondolkozom rajta, és ha úgy látom, ez valami olyasmi, amiből az olvasók tanulni tudnak, vagy ki tudnak venni egy olyan gondolatot, amit tovább tudnak vinni, akkor megírom és posztolom. Nagyon fontosnak tartom, hogy ezek ne csak ilyen ömlengések legyenek, amik céltalanul futják a köreiket, mert jobb lenne elengedni őket. Inkább olyanok, amik ráébresztenek arra, hogy is látom a világot, ki is vagyok, és az olvasóknak is segíthetnek ebben. Általában nagyon a szívemhez nőnek ezek a posztok, nem szoktam visszaolvasgatni  egy posztomat se, de a Feltérképezőseket néha megnyitom.

És végezetül mit üzennél azoknak, akik ezt olvassák?
Először is megköszönném ezt neked Réka, nem szoktunk sokat beszélni, de minden nap érzem a támogatást, amit tőled kapok és rendkívül inspirálóan hatsz rám. Csak remélni tudom, hogy ezt te is érzed felőlem. Az olvasóknak pedig azt üzenném, hogy kövessétek Rékát. Fantasztikus lány! Ó, és nézzetek egy sorozatot!

Ismeritek a GinnEase-t? Mit kérdeznétek Ginny-től?

Megjegyzések

Megjegyzés küldése