Fanni, a Fanni Szalczgruber írója - INTERJÚNIUS

A mai nappal folytatódik az InterJúnius c. bejegyzéssorozat, ami annyit jelent, hogy az elkövetkezendő vasárnapokon mindig egy interjút hozok egy bloggerrel. Olyan írókat kértem fel ehhez, akiknek én is olvasójuk vagyok, szeretem a munkásságukat. Mindannyian különböző témában írnak, bár van néhol egy kis átfedés. 
Harmadik interjúalanyom Fanni, a Fanni Szalczgruber blog írója. Fanni blogja elsősorban életmóddal és fotózással foglalkozik, de sok más témájú, például utazós bejegyzést olvashatunk. Emellett gondosan vezeti az Instagram fiókját is (ITT). ;) Innen is köszönöm Fanninak, hogy megválaszolta a kérdéseimet <3
Hogyan jellemeznéd magad 3 szóban?
Az első szó mindenképpen az lenne, hogy kreatív, szerintem ezt aligha kell megmagyaráznomJ Én szeretem azt gondolni magamról hogy határozott és céltudatos vagyok, mivel mindig van valami cél előttem amit szeretnék megvalósítani, és ezért igyekszek mindent meg is tenni.

Miért kezdtél blogolni?
Őszintén szólva ennek is a kreativitáshoz van köze, már egész kicsi korom óta imádtam alkotni. Amikor felfedeztem az interneten a bloggerek, youtuberek világát ebben is egy lehetőséget láttam arra, hogy valami „maradandót” készítsek.

Van kedvenc idézeted, mottód vagy bármi hasonló?
Talán a kedvenc kis mondatom, mantrám az a „Make it happen!”, ami magyarul annyit tesz, hogy „Váltsd valóra!” vagy „Tegyél érte, hogy megtörténjen!”.

Ha bármilyen szuperképességed lehetne, mit választanál?
Tekintettel arra, hogy imádok utazni, mindenképpen a teleportálást választanám szuperképességként, szerintem elképesztően király lenne ha Párizsban tudnék reggelizni, de az ebédet már egy Thaiföld-i strandon fogyaszthatnám el.

Több rendszerezettségről, időbeosztásról szóló poszt is olvasható nálad. Mióta vezeted ennyire tudatosan a dolgaidat? Jelenleg milyen listákat, füzeteket használsz?
Ez a szokásom nagyjából a blogolással egy időben kezdődött el, akkor kezdtem el különböző listákat gyártani az ötleteimről, teendőimről stb. Ekkor döbbentem rá, hogy ezt az életem többi területén is be tudnám vezetni, és mivel néha elképesztően szétszórt tudok lenni, ez nagyon nagy segítséget jelent a mindennapok során is. 

Általában egy naptárat és egy egyszerű csíkos füzetet szoktam erre a célra használni. A naptárba a fontosabb időpontokat, teendőket írom csak bele míg a füzetemben van minden amit el lehet képzelni, mivel én személy szerint imádok mindenről listát írni.


Olvastam nálad, hogy szereted Kalyn Nicholsont, neked köszönhetően néztem meg pár videóját és tényleg nagyon inspirálóak. Van még olyan youtuber, blogger, akit tudnál ajánlani?
Rengeteg olyan személy van az Interneten akit szerintem megéri követni, mert tényleg nagyon jó tartalmakat töltenek fel, viszont én mostanában teljesen rá vagyok függve Zoella vlog csatornájára. Őt senkinek nem kell szerintem bemutatni, az egyik legismertebb vlogger a világon. Mostanában egyre több videót tölt fel az irodájában töltött mindennapjairól, a termékeinek, könyveinek kiadását megelőző kreatív munkáról, és én ezt nagyon motiválónak találom, mivel egy nap szeretnék én is valami hasonló munkakörben elhelyezkedni.

Hogyan jutott eszedbe, hogy angolul is szeretnél írni?  Milyen előnyöket fedeztél fel? Okoz ez néha nehézséget?
Én személy szerint imádom az angol nyelvet, az angolszász kultúrát, és mivel szerencsére beszélem is, úgy döntöttem így talán több emberhez tudnék elérni, ha angolul is megírnám a posztjaimat. Végül bejött a dolog, mivel az olvasóim nagyjából felét külföldiek teszik ki.
Szerencsére az angolul való írás soha nem okozott még olyan nehézséget, amelyet egy online szótár ne tudott volna megoldani :D

És végezetül mit üzennél azoknak, akik ezt olvassák?
Most ide valószínűleg azt kellene írnom, hogy nézzetek be a blogomra és kövessetek Instagramon, de szerintem sokkal ideillőbb azt írnom, hogy kövessétek az álmaitokat és csináljátok azt amit szerettek csinálni! Ha én nem tettem volna ugyan ezt, most nem olvashatnátok ezt az „interjút” velem :D

Ismeritek Fanni blogját? Mit kérdeznétek még tőle?

Megjegyzések

 1. Szia, Réka!
  Úgy érzem, tök régen kommenteltem hozzád, de most bepótlom. Először is: hiányoznak a pénteki posztjaid a Milagrosáról. Alig várom, hogy megint kész legyél valami történettel, és legyen új poszt a blogon!
  Ez az Interjúnius pedig elképesztően jó ötlet, ha eddig nem mondtam volna. Fanni blogját én is szeretem, nagyon profinak érződik minden, amihez hozzányúl. És ő is a teleportálást választotta...! ;) Pacsi, Fanni!
  Neked pedig további szép vasárnapot, Réka <3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia, Ginny!
   Előbb utóbb felkerül a Milagrosára is valami, csak győzzük kivárni :D
   Örülök, hogy tetszik az InterJúnius, imádtam összehozni *-* Ha jól emlékszem Fannire még neked köszönhetően bukkantam rá a sorozat tagnél :D
   Szép napot neked is <3

   Törlés

Megjegyzés küldése