Barby, a Kitablar írója - INTERJÚNIUS

A mai nappal kezdetét veszi az InterJúnius c. bejegyzéssorozat, ami annyit jelent, hogy az elkövetkezendő vasárnapokon mindig egy interjút hozok egy bloggerrel. Olyan írókat kértem fel ehhez, akiknek én is olvasójuk vagyok, szeretem a munkásságukat. Mindannyian különböző témában írnak, bár van néhol egy kis átfedés.
Első interjúalanyom Barbi, a Kitablar írója. A Kitablar egy könyves blog, ahol a rengeteg értékelés mellett találhattok élménybeszámolókat, interjúkat és más érdekes bejegyzéseket is. Innen is köszönöm Barbinak, hogy megválaszolta a kérdéseimet <3


Hogyan jellemeznéd magad 5 szóban?
Törpilla, könyvmoly, directioner, singer, energiabomba.
Talán nagyjából ez mind, ami engem jellemez.

Miért kezdtél blogolni?
Több éve már annak, hogy az első blogomat megnyitottam, amire egy történetet írtam. Utólag visszatekintve rá inkább letagadnám, hogy az is az én kezem műve, mégis anélkül most nem írnám ezeket a sorokat. Valahogyan el kellett kezdeni.  Akkori legjobb barátnőm ötlete volt a blogolás mint hobby, én úgymond lekopiztam, bár elmondása szerint egyáltalán nem bánta, én viszont örökké hálás leszek neki ezért. Ő nem sokkal később befejezte, nekem azonban mindmáig része az életemnek.  Nem sokkal a megnyitása után rájöttem, hogy a fantasy zsáner írása nem igazán illik hozzám, így kezdtem el írni az Édes életet, amibe részint a saját életem egy darabját vetettem bele. Ez által a történet által ismertem meg rengeteg jó barátomat, akik azóta is mellettem állnak, az olvasók ösztönzése nélkül pedig már rég a süllyesztőben végeztem volna. Az írás mellett nagy szenvedélyem az olvasás, könyvmolyként imádok könyvekről beszélni, mi lehetne jobb módja ennek, mint megosztani hasonló érdeklődésű emberekkel a véleményemet egy-egy regényről. Így nyitottam meg lassan két és fél éve a Kitablart.

Van kedvenc idézeted, mottód vagy bármi hasonló?
Még directioner koromból maradt rám ez a szép idézet, amelyet azóta sem tudok elfeledni: „A dream is only a dream until you decide to make it real.” Harry Stylestól.
Viszont van egy másik is, amelyet a blogomra is kitettem, annyira jellemez engem és az olvasási szokásaimat: „Mindent megpróbáltam tegnap este, hogy el tudjak aludni. Kivéve azt, hogy becsukom a könyvem és leteszem az éjjeliszekrényre.

Ha bármilyen szuperképességed lehetne, mit választanál?
Időnyerést. Kevés nekem ez a 24 óra/nap.

Több Könyvmolyképző dedikáláson is ott voltál rendezőként. Mi a legjobb egy ilyen eseményen? Hogyan ’kerültél be’ a csapatba?
Igen, a legutóbbi dedikálásokon volt szerencsém rendezőként is, a másik oldalról szemlélni az eseményeket. Az augusztusi Pepe dedikáláson nem mondok vele meglepőt, ha azt emelném ki, hogy a munkaidőmet a borítómodell közelében tölthettem. :D De mégis, ha egyet kellene a választani, az a társaság lenne. Olyan jó kis csapat verődött össze ezeken az alkalmakon, hogy azóta többször is tartottunk „privát bulit”, barátokká váltunk. Imádom, ha egy közös érdeklődés összehozza az embereket. Így volt ez velünk, dolgozókkal is. De akadt azonban többször olyan is, hogy a sorban állókkal elegyedtünk beszélgetésbe, és láttuk, a hosszú sor miként változtatja az embereket ismeretlenekből barátokká. A Jeff Kinney dedikálás alkalmával pedig az hatalmas megkönnyebbülés volt számomra, hogy nem kellett sokat törnöm azon a fejem, mit adjak a kisöcsémnek karácsonyra. Dedikált kötetet kapott.
A kiadóhoz egy nagyon kedves bloggerbarátnőm által kerültem be, nyáron a  kiadónál dolgoztam diákmunkásként, segítettem a Westendi boltba bepakolni a könyveket a felújítást követően. Ezek után már rendszeresen hívtak a rendezvényeikre segítőnek. 

Régebben több történetes blogod is futott, amiket sokan szerettünk. Azóta is írsz hasonlókat? Vannak saját könyves terveid?
Igen, így kezdődött az egész blogos „karrierem” mondhatni. Néhány éve egy ötlet megszállta a gondolataimat, néhány fejezetet be is pötyögtem, azonban azóta nem igen írtam történetet, csak kötelező szinten magyar fakultációra. Egyelőre az olvasás és az értékelések írása tölti ki a szabadidőm nagy részét, de nagyon szeretnék valamikor visszatérni egy saját, egyedi történettel.

Tudni lehet rólad, hogy nagy Trónok harca fan vagy. Van más sorozat, amiért rajongasz?
Bekapcsoltad a fangirling énemet! Hataaaaalmas Trónok harca rajongó vagyok, imádom mind az adaptációt, mind a könyveket, bár sajnos az utóbbiakban az első kötet után megrekedtem, remélem, minél hamarabb lesz lehetőségem folytatni. Szüleimtől pedig megkaptam karácsonyra az egyik legnagyobb dolgot, amit egy ilyen gigantikus rajongó kaphat. Május 18-án jelen lehettem a Game of Thrones Live Concert Experience Tour budapesti állomásán, csodálatos este volt.
Igazából az lenne a helyes kérdés: Melyikért nem? Nagyon sok sorozatot nézek, legtöbbször párhuzamosan, de azért mégis van néhány, amelyet kiemelnék, mert fontos helyet foglalnak el a szívemben. Ilyen a nemrég befejezett Teen Wolf, vagy a nagysikerű Glee, de ki ne felejtsem a sorból a norvég ifjúsági sorozatot, a Skamet. Az Így jártam anyátokkal nagyon sokat segített az előrehozott érettségim előtt, kikapcsolódást nyújtott, másfél hét alatt végignéztem a 9 évadot. Megesik, nem? Ezek mellett még a Gossip Girlnek is nagy fanja voltam néhány évvel ezelőtt, de ha már őket megemlítettem, a Pretty Little Liars se maradjon ki a sorból…

És végezetül mit üzennél azoknak, akik ezt olvassák?
Rendszeres olvasóként megkaptam már néhányszor a környezetemtől, hogy amiért ennyi könyv megfordul a kezemben, nem élem a saját életemet. Azonban én úgy érzem, hogy nem csak a sajátomat élem meg, hanem ezernyi másét is. Van néhány, amelyet megbántam, de a legtöbbjükre örökké emlékezni fogok.
Tyrion Lannister is megmondta: "Az elmét a könyv élesíti, ahogy a kardot a fenőkő."

Ismeritek a Kitablart? Mit kérdeznétek Barbitól?

Megjegyzések

 1. Nagyon köszönöm, hogy engem választottál erre a megtisztelő feladatra! Imádtam a kérdéseidet! ;) <3

  Millió puszi:
  Barby

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én köszönöm, hogy megválaszoltad a kérdéseket! <3

   Törlés
 2. Imádtam Barby válaszait, és természetesen az egész projekt ötletét! Kíváncsian várom a többi interjút! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök neki :D Jövő vasárnap jön a következő ;)

   Törlés

Megjegyzés küldése