Colleen Hoover - Egy nap talán - ÉRTÉKELÉS

Még hetekkel ezelőtt rendeltem a Könyvmolyképzőtől a szeretetcsomag apropóján és az Egy nap talán-t választottam második könyvnek, hogy ne kelljen szállítási díjat fizetnem, amúgy is régóta birizgálta a fantáziámat ez a gyönyörű borító. Így került hozzám ez a kis csoda és jócskán felülmúlta az elvárásaimat.

A történet

Sydney egyetemista, dolgozik és Tori, a legjobb barátnője a lakótársa, ráadásul van egy komoly kapcsolata is Hunterrel. Ez az idill egy napon felborul, amikor Sydney rájön, hogy megcsalják méghozzá a legjobb barátnőjével. Érthető módon kiborul és felforgat pár dolgot maga körül. 
Itt jön a képbe Ridge, a vonzó, gitározó szomszéd srác, aki nem sokáig lesz szomszéd... 
Sydney megismerkedik Ridge világával, barátaival. Elkezdenek együtt zenét írni és nyilvánvaló, hogy elkezd alakulni köztük valami, ami nem egyszerű egyiküknek sem.

Véleményem

Az az érzés kísér végig a könyv során, ami levesz a lábadról, teljes mértékben magával ragad és még több elképesztő érzést vált ki belőled. Mindezt úgy, hogy fiktív emberekkel, cselekménnyel és dalszövegekkel, zenével operál. Ez az Egy nap talán két mondatban. Persze, ennél még többről van szó, ha ez egyáltalán lehetséges. Ezt megpróbálom kifejteni, hogy értsétek, miről is van szó, miért olyan különleges ez a regény.

A regény 100 oldal után annyira megszerettette magát és annyi érzést adott át, hogy az hihetetlen! Szerettem volna hasonlítani valamihez, hogy legyen valami támpontja a magyarázatomnak, de ez a könyv semmihez sem fogható, mégis mindenből van benne egy kicsi. Azt hiszem, ezért olyan varázslatos!

Van valami gyönyörű és egyben szív szaggató abban, ahogy Colleen Hoover ír. Csodálatos, érzékeny mélységekbe merül, de rengeteg humoros jelenetet is ad. Így megvan a tökéletes egyensúly!


Ha már emlegettem itt a humort, emberek, elképesztő, milyen természetesen szőtte bele az írónő a romantikus, érzelmes részekbe! Nem 'rontott el' vele sok pillanatot, de többször elvette az élét egy-egy poénnal. Nagyon jókat mosolyogtam, szuperek voltak főleg a szívatások :D

A váltott szemszögnek köszönhetően sokkal árnyaltabbak a karakterek, sokszor úgy éreztem, hogy mindjárt engem is megkínálnak a reggelijükkel.

A szereplők pillanatok alatt lopták be magukat a szívembe, ráadásul nem átlagosak, de nem is tökéletesek. Egészséges mértékben szenvednek a szívfájdalmukkal, majd felnőttek módjára próbálnak megoldást találni és igyekeznek őszinték lenni egymással. Itt nincs az a tipikus titkolózás, ármánykodás, ami sok fiatalok célzó könyvben megtalálható és ez hatalmas plusz pont.

Mielőtt azt hinnétek, hogy tökéletes könyvről van szó, esetleg azt, hogy nincs benne dráma, akkor szólok, ez nem így van. Ennek a regénynek is vannak ‘hibái’. Leginkább az, hogy Colleen Hoover igyekszik megdönteni a 'Mennyi klisét lehet ellőni 400 oldal alatt’ című rekordot. Ez mégsem zavaró annyira, mint más esetekben, mert nem egy-egy ilyen klisé áll a középpontban, ezek mellékszálak és továbbra is elképzelhetetlenül jóvá teszi a könyvet az a bizonyos érzés, amiről már írtam feljebb.


Muszáj megemlítenem a zseniális dalokat is! A dalszövegek megzenésítése hihetetlen jó ötlet volt! Olyan pluszt vitt az olvasás élményébe, hogy azt nem lehet elmesélni, át kell élni! A képeken az idézetek mind a dalszövegekből vannak ;)

Karakterek

Sydney az egyik kedvencem volt, imádtam az ő szemén át olvasni! Nagyra értékeltem benne azt az önzetlenséget, jóságot, amit különösen Ridge kapott. Örültem, hogy kimondja, amit gondol, érzékeny, de nincs bezárkózva, nyitott. Amit pedig a dalszövegeivel elért, az egyszerűen csodás 

Ridge elképesztően aranyos, hűséges, vicces, tökéletes párja Sydney-nek. Valamennyire össze lehet mosni kettejüket, mert hasonlítanak. Ridge is tud önzetlen lenni, megvan benne ugyanaz a jóság és az akarás. Nála nagyon nagyra értékelem a kitartását, alázatát, mert ezek elképesztően fontosak.

Warren szuper mellékszereplő volt, bár néha éreztem benne egy kis ellentmondást. Néha ő volt a laza, szuperkúl agglegény életet élő legjobb barát, majd átváltott felelősségteljes, aggódó, védelmező legjobb barátba. Örültem, hogy mindkét típus jelen volt, de sokszor túl hirtelen voltak ezek a váltások, így szúrtak szemet. 

Összességében

Ajánlom mindenkinek, aki szereti az érzelmesebb, de mégis kikapcsoló, humoros, romantikus olvasmányokat, mert ez az, ráadásul nem akármilyen! Én új kedvencet avattam a személyében és remélem, ti is így fogtok érezni, amikor elolvassátok.

Most már értem, miért rajonganak annyian Colleen Hooverért és csatlakozom hozzájuk.

Ismeritek az Egy nap talán-t? Olvastatok valamit Colleen Hoovertől?

Megjegyzések

 1. Colleen csodálatos szerző, imádom az eddig megjelent összes regényét. <3 De mégis talán az Egy nap talán áll a legközelebb a szívemhez. Zenészként nem is csoda. Ez a történet talán az egyik legszebb mindközül, amit valaha olvastam.
  Örülök, hogy rátaláltál és megrendelted!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Alig várom, hogy sort kerítsek a többi regényére is *-* Valóban az egyik legszebb történet!

   Törlés
 2. Én is hasonlóan imádtam, de nagyon furcsa hogy nemrég olvastam és már nem is emlékszem belőle sokra. Ilyen szempontból szerintem nem alkotott nagyot az írónő, de a maga műfajában kiemelkedő az biztos. :) Nagyon jó poszt lett!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy neked is tetszett! Nekem abszolút megmaradt a cselekmény és pár részlet is :D Köszönöm <3

   Törlés

Megjegyzés küldése