Könyvfesztivál 2018 - BESZÁMOLÓ

Múlt hétvégén volt szerencsém kilátogatni kétszer is a Millenárisra, ahol a Könyvfesztivál helyet kapott. Idén volt harmadik éve, hogy részt vettem az eseményen, de ezúttal különlegesebb volt. Valamennyire bloggerként mentem, egy workshopra, két előadásra néztem be így, illetve recenziókat is átvehettem.

Szombaton voltam kint a legtöbbet, szinte az egész napomat a Könyvfeszten töltöttem, váltogatva a társaságomat :D 

Twister Media Blogger Workshop

Reggel tíz óra tájt érkeztem meg Anyukámmal, aki volt olyan cuki, hogy elkísért. *-* Mivel a workshopig volt kis időm, ezért tartottunk egy gyors terepszemlét, majd indultunk a Szabó Magda terembe, ahol Ada, a Kildara alapítója, a Twister Media egyik munkatársa és nem mellesleg a workshop vezetője várta az érkezőket. 

Beültem az első sor egyik szélébe, Anyu magamra hagyott, Adával váltottunk pár szót. Nagyon jól esett, hogy emlékezett rám még augusztus-szeptemberről. :) Ezután jött az előadás, ami inkább a kezdő bloggereknek kedvezett, de szerintem mind tanultunk valami újat. Összeszedtem pár tanácsot innen Nektek is:
  • Minimum 1000-1500 karakteres legyen az értékelés
  • Legyen precíz a felépítés: bevezetés, tárgyalás, befejezés
  • Érvelés: Tetszett, mert... Nem tetszett, mert...

Ebéd és bóklászás

Miután vége lett a workshopnak, Anyuval elindultunk, hogy ebédeljünk valamit. Találtunk is nem messze egy török éttermet, ahol isteni finomat és laktatót ettünk. Kaptunk elképesztően jó alma tea szerűséget, ami török különlegesség, ha jól informálódtam.


A következő előadásig, amire hívtak volt még időnk, ezért elmentünk a Könyvmolyképző standjához, ahol már előzőleg kinéztük a zsákbamacskákat. Mivel viszonylag korán volt még, ezért nem volt nagy tömeg és bőven tudtunk válogatni a csomagok között. Végül kiválasztottuk a legszimpatikusabbat, amiben a Dare to you c. könyv lapult. Nagyon örülök neki, mert jókat hallottam róla. Alig várom, hogy olvassam!

Szeretlek, anya könyvbemutató

Ide a Prae.hu megbízásából érkeztem, igyekeztem egy beszámolót írni nekik. A bemutató nagyon érdekes volt, nem gondoltam volna, hogy ennyire fog tetszeni! Sok aranyos történetet hallhattunk és a könyv is gyönyörűnek tűnik. 31 csodás illusztráció található benne, amik egy-egy novellával vannak ellátva. Ezekhez 31 magyar szerzőt kértek fel.

A bemutató végén odamentem Almási Kittihez, aki jelen volt a bemutatón és egy írása is megtalálható a Szeretlek, anyában. Anyukámnak dedikáltattam egy könyvét, aminek aztán nagyon örült. :D

Várakozás, nézelődés

Amikor a bemutatónak vége volt, egy kicsit egyedül maradtam, amíg vártam két barátnőmet, hogy befussanak. Gond nélkül elütöttem az időt, vásároltam és dedikáltattam is. 


Kb. háromnegyed órát töltöttem a D épületben, így teljesen fel tudtam fedezni a standokat. A Főnix Könyvműhelynél megvettem Gabriella Eldtől a Talpig feketében c. könyvet későbbi képen látható borítóval a Macskapásztor mellett, amit egyből dedikáltattam is, hiszen Gabi épp itt dolgozott és aranyosan firkantott egyet a kötetbe. Még egy édes, morcos hódot is rajzolt, ráadásul egy könyvjelzőt is kaptam mellé. 

Az itt dolgozóknak küldenék egy hatalmas virtuális pacsit, ahogy a Fumaxosoknak is, mert hihetetlen jó fejek és kedvesek. Nem véletlenül szereti őket minden könyvmoly. 


Kettőkor beálltam a Wee Holloway-hez tartó sorba, ahol összefutottam Barbival is. Wee nagyon aranyos volt, kaptam zsákba-Winie-t is a dedikálás mellé és közös kép is készült. 

Vásárlás, nézelődés

Akkor kezdődött a vásárlás és igazi nézelődés, amikor barátnőim, Zsófi és Blanka is befutottak. Először a B épületet fedeztük fel. Miközben jártuk a standokat beszélgettünk és néha tartottunk egy-egy szünetet, amikor kitelepedtünk a füves placcokra, hogy kapjunk egy kis levegőt is, ami nem nagyon volt az épületekben. 


Sikerült bevásárolnom, de így is többször megálljt parancsoltam magamnak. Végül még három könyvet vettem. Ebből kettőt a Maxim kiadónál, ahol Blankával kihasználtuk a 2+1 akciót és vettünk egy-egy könyvet, majd közösen választottunk egy harmadikat. Így került hozzám a Nap nap után és az Egy másik nap, ami az előbbi folytatása. 

A harmadik könyvem pedig a Ha maradnék eredeti változata a filmes borítóval, amit az Oxford Books standjánál fedeztem fel a Dare to you mellett látható egy fentebbi képen. Erre már régóta fájt fogam, így amikor megláttam, hogy kapható, ráadásul angolul, akkor eldöntöttem, hogy ez nekem kell.


Ezután még három könyv került hozzám, amik recenziók. Először a Menő Könyvektől hoztam el két szépséget. Az egyik a frissen megjelent Egy év, tíz hiba Horányi Hannától, a másik pedig az Amikor elbuktunk Emery Lordtól. Utána mentem a Fumax Kiadóhoz, ahol megkaptam a Macskapásztort, amiről már olvashattátok is az értékelésemet (ITT). 


Csodás napot tölthettem el szombaton a Könyvfeszten, innen is ölelést küldök mindenkinek, aki ehhez hozzájárult :D 

Rólad - Neked előadás

Vasárnap egy finom ebéd után ismét megcéloztam a Millenárist a Rólad - Neked előadás végett. Ez a Menő Könyvek bemutatója volt, amin részt vett Csapody Kinga, Király Anikó, Horányi Hanna és Bencze Blanka. Utóbbihoz  és könyvéhez (ITT) már volt szerencsém, interjút is készítettem Blankával (ITT).
Nagyon érdekes volt az előadás, sokat megtudtam a lányokról és a könyveikről is. Alig várom, hogy az Egy év, tíz hibának neki lássak! Írtam a coolbokz-ra egy beszámolót erről az eseményről, ha szeretnétek többet megtudni róla (ITT). 

Ezután még a galériáról készítettem pár fotót, mert eszembe jutott, hogy ezt előző nap elfelejtettem. 


Ezután találkoztam Barbival és letelepedtem a társaságukhoz. Jó volt velük lenni, beszélgetni, de sajnos eléggé leamortizálódtam már akkorra... Kb. fél-egy óra után szétszéledtünk és én hazafelé vettem az irányt. Egy kis kalandozás után khmm, majdnem eltévedtem és rossz buszra szálltam... hazaértem. 

Így telt a Könyvfesztivál az én szemszögemből. Nagyon elfáradtam, de imádtam! Jövőre pedig folyt. köv. :D

Voltatok Könyvfesztiválon? Mit vettetek, csináltatok?

Megjegyzések

Megjegyzés küldése