Shadowhunters 1. évad - ÉRTÉKELÉS

Sürgősen neki kell kezdenem a második évadnak, szóval gyors leszek és tömör. Az Árnyvilág már a Pokoli szerkezetek trilógia során elvarázsolt, majd a Csontváros filmjét is szerettem. A Végzet ereklyéit nem tervezem elolvasni, de nem szeretnék elszakadni a világtól, na meg szeretek sorozatot nézni :D Így kezdtem neki a Shadowhunters c. sorozatnak.

A történet

Clary Fray normális életet él egészen a 18. szülinapjáig, amikor belekeveredik az Árnyvilágba és kiderül, hogy ő maga is része annak. Megismerkedik Alec-kel, Izzy-vel és Jace-szel, elkezdenek kutatni és felfedni a Clary körüli titkokat, homályos foltokat. 

Véleményem

Ugyan nem találom kiemelkedőnek a történetvezetést, sőt... Mondhatnám azt is, hogy amit a szereplők művelnek az nagyon távol van a realitástól, de nem is azért nézünk - legalábbis én nem - sorozatokat, hogy a realitás talaján maradjunk. Ezért ez megbocsátható bűn szerintem, bár néhol így is sántít a történet. Például ha a Kehellyel irányítani lehet a démonokat, akkor miért nem használják arra, hogy megállítsák megöljék őket? Never mind...

Most hogy letudtuk a 'negatív' részét az értékelésemnek, térjünk át a pozitív részre, mert van miről beszélnem! Ez a világ valami zseniális! Talán ezért vagyok igazán lenyűgözve *-* Őszintén szólva alig találom a szavakat, mert a Shadowhunters beszippantott, öt nap alatt kivégeztem az első évadot. 

Nagyon szeretem a sorozatban, hogy feszesen tartja a szálakat, nem hagyja elkalandozni a figyelmemet. Minden szálból van egy kicsi, mindben található valami különleges, ami nem hagy nyugodni, ami megszeretteti magát. 

Szereplők

Térjünk rá a legfontosabb részre, a szereplőkre! Szerintem egy könyv, film, sorozat 80%-a a szereplőkön múlik. Ha megszeretem őket, több évadot is képes vagyok átszenvedni értük bizony, a PLL-ről van szó! Itt is találtam magamnak szereplőket, akiket imádhatok, szóval kezdjünk bele!

Alec és Magnus a legnagyobb kedvenceim! Külön-külön is, de együtt még inkább *-* Elmondhatatlanul imádom mindkettőjük stílusát, holott nagyon is különböznek! Magnus-ban van valami elképesztően bájos, Alec pedig olyan a szívemnek egy kicsit, mint Jem, és ezzel mindent megmagyaráztam *-* Oh, és Blank, ha olvasod ezt, továbbra is Jem a legjobb ;) Ráadásul nem hagyhatom szó nélkül Matthew Daddariot sem, mint Alec, tökéletes! 

Tudom, hogy a többség el van ájulva Jace-től és részben meg is értem, miért, de engem nem annyira kapott el a varázsa. Mindenesetre őt is nagyon kedveltem, de megmaradt a nem kiemelkedők között.

Clary esetében van miről beszélni, mert ő ingadozott a kedvelem és a nem kedvelem között. Néha olyannyira irreálisan viselkedett, hogy az hihetetlen! Magyarázza meg nekem valaki, miért? Hogyan lehet higgadtan fegyverrel rohangálni, feláldozni magunkat és gyilkolni? Pláne, hogy az életében nem csinált ilyet és csak most csöppent ebbe a világba? Ezt leszámítva okos volt és talpraesett, ami nem hátrány egy női főszereplőnél, pont ezért volt, amikor kedveltem. 

Izzy az egyik kedvencem volt, megvolt benne az, amit egy női főszereplőben keresek. Ugyan nem kapott szerintem elég hangsúlyt a fejlődése, ami a drasztikus váltása körül kezdődött. 

Raphael ugyan nem szerepelt túl sokat, de az egyik kedvencem volt. Kicsit Magnus-hoz tudnám hasonlítani, benne is van egyfajta báj. 

Ejthetnék még szót Simonról, Luke-ról és Valentine-ról is, de feleslegesnek érzem, mert nem igazán érintettek meg. Végezték szépen a dolgukat, de ennél többet nem tudok mondani róluk. 

Összességében

AJÁNLOM, ha el tudtok vonatkoztatni a logikai bakiktól és el tudtok rugaszkodni a realitás talajától jó messzire! De vigyázzatok, szinte minden rész végén hatalmas a cliffhanger ;)

Szeretitek az Árnyvilágot? Ki a kedvenc szereplőtök? Nézitek a sorozatot? 

Megjegyzések

 1. Egyszer elkezdtem nézni ezt a sorozatot, de valamiért nem folytattam. Nekem ezek a sorozatok, mint a Vámpírnaplók, PLL, Riverdale, Teen Wolf egy olyan szintet képviselnek, amit sajnos nagyon alacsonyan tudnék csak értékelni :/ (mindegyiket néztem egy ideig, a Riverdale-t még nem adtam fel). Tiniknek szól, amivel nem is lenne baj, de egyszerűen a készítők hülyének néznek mindenkit, és csak arra hajtanak, hogy sikeres sorozatot hozzanak létre minél több évaddal, ezért alacsonyra rakják a lécet és "tömeget" alkotnak. Viszont! az igaz, hogy ezeket a sorozatokat mindenki azért nézi, mert remek kikapcsolódást nyújtanak.
  Sokat gondolkoztam, elkezdjem-e ezt a sorozatot is, de kicsit sajnálom rá az időmet. Azért jó poszt lett, és nem azért írtam amit, hogy azt mondjam: "szégyeld magad! hogy nézhetsz ilyet?!". Mindenkinek van ilyen "guilty pleasure"-je, nekem is. Na meg kíváncsi vagyok a véleményedre.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Abszolút egyetértek veled és szuperül megfogalmaztad, mi a helyzet ezekkel a sorozatokkal! :D Őszintén szólva nagy a váltás (és azt gondolom, ez a váltás azért nem árt, ahogy te is írtad guilty pleasure-ként) egy komolyabb, elgondolkodtatóbb könyv-sorozat-film után.
   Örülök, hogy tetszett a poszt, köszönöm, hogy olvashattam a véleményedet! ;)

   Törlés

Megjegyzés küldése