Bencze Blanka - INTERJÚ

Március 14-én részt vettem Bencze Blanka Pulcsiban alszom c. könyvének bemutatóján, ahol sikerült egy interjút készítenem Blankával. Maga a bemutató szuper volt, nagyon élveztem!

Blanka nagyon aranyos volt, öröm volt kérdezgetni. A Pulcsiban alszom pedig fantasztikusnak ígérkezik, de erről majd a később érkező értékelésben ;)Gyors bemutatkozásként: Hogyan jellemeznéd magad pár mondatban?
Bencze Blanka vagyok, gimnazista. Az AKG-ba járok, jövőre érettségizem. Mivel a színház érdekel a legjobban, a Színművészeti Egyetemet szeretném megcélozni vagy a Kaposvári Egyetemet. Ezen kívül az állatok nagyon fontosak számomra, nagyon szeretem őket és vegán életmódot folytatok. Fontosak számomra a korosztály nagy problémái, szeretném ezekre felhívni a figyelmet.

Pár eldöntendő kérdés:
         tea vagy kávé? Tea.

         hollywoodi vagy művész film? Mindkettő. 

         tetoválás vagy nem? Tetoválás.

         introvertált vagy extrovertált? Kicsit mindkettő, de inkább introvertált.

         vidék vagy város? Nehéz kérdés. Város, nagyon szeretem a pörgést.

         éjjeli bagoly vagy korán kelő? Korán kelő.

Most jelent meg a könyved, a Pulcsiban alszom, illetve nem rég a Szakítós c. antológiába is írtál egy novellát. Mik a terveid az írással, van-e készülő kéziratod, mi változott, mióta úgymond publikáló író lettél?
Mindenképp van következő terv, az írást nagyon szeretném folytatni, és nagyon szeretem csinálni. Hát, nem tudom, Kinga (a Menő könyvek főszerkesztője) mennyit engedélyez, hogy elmondjak a tervekről. Többféle variáció is van. Van már egy nagyjából kész kézirat, amin változtatunk kicsit vagy pedig egy teljesen új sorozat, ami hatalmas újdonság nekem is. Nagyon várom!

Olvastam a blogodon a vegán életmódról és arról, hogy ez milyen fontos neked, illetve elképesztően diplomatikusan állsz a témához. Sok helyről hallani, - mindkét tábortól - hogy a másik rossz, légy olyan, mint mi stb.
Igen, én is ellenzem ezt az egyhangú sulykolást és azt vettem észre, hogy ez rettentő ellenszenves az embereknek, és sokaknak egy rossz kép él a fejében a vegánokról. Ha ezt nem is tudom megváltoztatni, legalább nem szeretnék beskatulyázva lenni, mert számomra az nem lenne jó.

Mit tanácsolnál azoknak, akik gondolkodnak ezen az életmódon?
Mindenféle megkeresésnek nagyon örülök, csomóan írtak nekem, hogy örülnek, hogy megismertettem velük és szívesen kipróbálnák. Egyébként én egyik napról a másikra lettem vegán. Azt hittem, nehéz lesz, de nem. Mondjuk, én nagyon szeretem a gyümölcsöket és zöldségeket, és akkor abból feltankoltam. Próbáltam kreatív lenni a konyhában, mert imádok főzni. Lényegében ezt tudom mondani, minél több alapanyag legyen otthon és a fantáziát el kell engedni.

Hogyan néz ki egy átlagos reggelid, van kedvenc recepted?
Nálam a zabkása a kedvenc, de már a vegánságom előtt is az volt. Nagyon-nagyon szeretem! Annyi kombinációja van, kókusztej, gyümölcsök... Tényleg megszámlálhatatlan variáció van!

Szintén a blogodon láttam, hogy régen ritmikus-gimnasztikáztál.  Azóta van-e valamilyen sport, hobbi az életedben, ha igen, mi az?
Most az írás, teljesen, nagyon-nagyon szeretem. Ezen kívül rengeteget jógázom és ilyenkor sikerül kitisztítani a fejemet, és akkor tudok igazán belülre figyelni. Imádom!

Van kedvenc idézeted, mottód vagy bármi hasonló?
Ez mindig változik. Van egy "kis bibliám", ez Weöres Sándortól A teljesség felé. Ezt bármikor, bárhol felnyitom, az. Abból olvasok egy mondatot és elképesztő! Amit még nagyon szeretek, akár boldog, akár magam alatt vagyok, József Attila. Kinyitod és mintha az életedet lapozgatnád. Azokkal az érzésekkel találkozol egyfolytában, csodálatos!

És végezetül mit üzennél azoknak, akik ezt olvassák?
Akár volt ilyennel (testkép-, étkezési zavar) tapasztalatuk, akár nem, gondolják át, mert ez akár észrevehetetlen is lehet. És tényleg, ha egy kicsit is felemeljük a fejünket a telefonból és megpróbálunk egymásra figyelni, az csodákat tehet. Ahogy a klipben (The Palace - Pulcsiban alszunk) is volt, akár egy társ, egy barát vagy a család, segíthet megszerettetni magunkat magunkkal. Egymásra figyelés, ez a kulcs.Köszönöm Blankának az interjút, nagyon élveztem! Lessétek meg a Pulcsiban alszom-ot, érdemes ;)

Mi közös bennetek Blankával?

Megjegyzések