Hogyan születnek a bejegyzéseim?

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én imádom az ilyen jellegű bejegyzéseket! Mindig izgatottan kattintok a linkre, kíváncsi vagyok, másoknál mi áll a háttérben. Ma ezt fogom megmutatni a saját szemszögemből.

Az ötlet

A hiedelmekkel ellentétben nálam az ötlet és az ihlet nem a legrosszabbkor szokott jönni, meg is becsülöm ezt. Amikor eszembe jut egy új bejegyzés, lejegyzem valahova. Ez sokszor a telefonom vagy egy darab papír, éppen amit találok :D Amint van rá lehetőségem átírom az ötletet a BuJomba és a Trello táblámba (erről a szuper oldalról lesz szó később ;) ).

Az ötleteket néha kategorizálni szoktam, de leginkább csak állnak egy kupacban arra várva, hogy megírjam őket. Néha én is küszködöm ihlet hiánnyal, de a legtöbbször 10+-os az ötlet listám :D

A tervezés

A legtöbb bejegyzést tervezés előzi meg. Szerencsémre ez nem szokott sok időbe telni, bár ez igazán relatív. Az időspórolást nagyban megkönnyíti a BuJom és a Trello nevű alkalmazás. Én ebben a kettőben rendszerezem az összes blogos dolgomat és elképesztően megkönnyítik a dolgomat, amikor szükségem van valamire. 

A Trello egy szervező oldal, ami használható mobilon és laptopon is. Különböző táblákat lehet benne létrehozni, majd ezeken belül listákat és kártyákat tudunk kreálni. Nekem ez a tervező vált be a leginkább, bár ragaszkodom a papíralapúakhoz is. Mindenesetre a Trello a legpraktikusabb, legegyszerűbb tervező, amit valaha használtam. Nagyon ajánlom nektek is!

Az írás

Írás közben mindig hallgatok valami zenét. Általában a kedvenceim szólnak, de igazából bármit meghallgatok ilyenkor csak ne terelje el a figyelmem :) A hosszabb bejegyzéseknél vagy több bejegyzés írása között szoktam pár perces szünetet tartani, hogy friss maradjak. Ilyenkor mindig a zenére figyelek, segít feltöltődni, koncentrálni. 

Sokszor látom, hogy a legtöbb bloggernek van bevett írós zuga. Hát nekem ilyenem nincs, mindig ott írok, ahol épp kényelmesen el tudok helyezkedni. Van, hogy ez az ágyam, az asztalom vagy esetleg a kanapé, de szinte a lakás minden pontján írtam már.

A kép

Nincs bejegyzés jó kép nélkül. Ez egy alapszabály, amit én régen rengetegszer szegtem meg. Most már igyekszem mindig szép képpel ellátni a posztokat, de sajnos még mindig van, hogy nem sikerül. A lényeg, hogy én képet mindig akkor keresek, amikor készen van a poszt, de ha épp saját képet kell készítenem, akkor az az írás előtt történik. 
A Canva nevű oldalt szoktam használni, amikor nincs saját fotóm. Imádom ezt az oldalt, szuper lehetőségei vannak és nagyon egyszerű a használata is. Egyszóval: tökéletes!

Szeretek előre dolgozni, ezért legtöbbször a kész bejegyzéseknek várniuk kell egy kicsit, amíg publikálom őket. Ezután már csak a 'hirdetés', ami különböző Facebook csoportokat jelent. Imádom ezeket a csoportokat, mert azontúl, hogy a bejegyzéseimet többen olvassák, én is találok olvasnivalót, mindig van egy-egy poszt, ami felkelti az érdeklődésemet :D

Nálatok hogyan zajlik egy bejegyzés elkészítése?

Megjegyzések

 1. Én is szeretek ilyen posztokat olvasgatni, sok ötletet, motivációt lehet szerezni belőle! :) A Trellot elkezdtem használni, tényleg nagyon jó! Köszi a tippet!

  VálaszTörlés
 2. Szia! Én képtelen vagyok a kedvenc zenéimet hallgatni írás közben, mert spontán karaokeba kezdek és akkor be is fejeződik számomra az írás. :D Én általában filmzenéket vagy zongoradarabokat szoktam hallgatni, azok legalább nyugtató hatással is vannak rám! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Néha nálam is bekövetkezik a karaoke, ilyenkor érzem, hogy itt az ideje a szünetnek :D
   Ez szuper! Nálam félő, hogy folyton azt csekkolnám, mit hallgatok pontosan, elterelné a figyelmem :D

   Törlés

Megjegyzés küldése