Bullet Journal - FEBRUÁR

Láthattatok nálam több BuJóval foglalkozó bejegyzést is (ITT és ITT), amiben már áradoztam arról, mennyire szeretem ezt a rendszert. Továbbra is odavagyok érte, sőt! Imádatom tárgya ezúttal fokozódott egy Leuchtturm 1917 füzetnek köszönhetően, amit innen is köszönök Cilinek, a Zezil blog vezetőjének.

Mielőtt rátérnék a 'tényleges' BulletJournalömre, bemutatom a Leuchtturm füzetet, mert erről a kis csodáról érdemes beszélni.


Az én füzetem A6-os méretű, ami nekem tökéletes, praktikus. A lapok pontozottak, ebben rejlik a különlegessége. A pontok keretet adnak és segítséget nyújtanak a vonalak, négyzetek rajzolásánál, de hagynak szabadságot a díszítéseknél.
Nagy örömömre az első pár oldal egy elkészített index, tehát tartalomjegyzék, ami nagyban megkönnyíti a lapok rendszerezését, ahogy az előre számozott lapok is.
A füzetnek van két könyvjelzője, ami nekem teljesen bejött, mindig jelölöm velük az aktuális oldalaimat. Ezenfelül egy gumi is van rögzítve, amivel könnyen lezárható a füzet, nem nyílik szét.

Ha még nem találtátok meg az ideális füzetet a BulletJournalötökhöz, próbáljátok ki a Leuchtturm 1917 füzeteket, garantáltan bele fogtok szeretni ;) A Zezil boltjában találtok sok-sok változatban.


Most pedig rá is térek a BuJo belső részeire! Kezdem is a nyitóoldalammal, ahova egy idézetet választottam Kerstin Gier egyik könyvéből. "Nincsenek problémák, csak kihívások" Ezt lett a mottóm mostanában.

Ezt követi egy dupla oldal, ahol a sorozat nézéseimet vezetem. A rendszer egy kicsit kaotikus lehet első ránézésre, de nekem működőképes. A szisztéma egyszerű, a megnézett évadokat jelölöm és a mostanában elkezdett sorozataimat írom be.


Ezt az oldalt követi egy blog bejegyzés ötleteknek fenntartott oldal, ahol szintén megtalálható lesz pár ötlet. Egyelőre nem itt fogom vezetni az összes ötletemet, arra ott a Trello, de ha nem lennék gép közelben, ide fogom felírni. 


És most kezdődik igazán a február! Ahogy általában, úgy most is kapott a hónap egy szép nyitóoldalt, mellette szerepel a havi blog tervezőm. Ide szoktam felírni a tervezett bejegyzéseket. Az alatta maradt egy kis helyem, így ott tartom számon, hogyan áll egy-egy bejegyzésem. 


Ezután jön a szokásos napi mosolygós dupla oldal, ahol vezetem, mi volt a napom fénypontja. Mivel most február közepén kezdtem el a BuJót vezetni, ezért van üresen az első két hét. Mivel itt is maradt helyem a napok felírása után, úgy döntöttem, fel fogom írni a nagy örömet okozó dolgokat is. 


Említettem már, hogy szeretek álmodni és meglepően sokszor álmodom is. Mármint úgy, hogy utána emlékszem legalább egy-két részletre. Ezt vezetem ezen az oldalon a négyzetek kiszínezésével. 
A fennmaradó helyet, ezúttal egy napi hangulat figyelő foglalja el. Ennek annyi a lényege, hogy egy ábrát felosztunk a hónap napjaira, alá megadjuk a hangulatokat, amikhez egy-egy színt rendelünk. Majd minden nap végén a megfelelőkkel kiszínezzük a nap ábráját.


Ezután már csak a napi tervezőim vannak, amiből egy oldalon három van. Ide mindig a délutáni teendőimet írom fel. Legtöbbször a tanulós dolgaim vannak itt számon tartva, de egyéb feladataim is itt kapnak helyet. Ezeket mindig aznap írom fel, így tényleg naprakész vagyok :D


A bejegyzéshez hozzátartozik, hogy az ötletek nem a saját fejemből pattantak ki, legalábbis nem mind. Mindig segítségemre van a WeHeartIt gyűjteményem (ITT), a Bullet Journal klub (ITT) és Cili blogját (ITT) is rendszeresen látogatom. Ha inspirációra vágytok lessétek meg ezeket ;)

Végezetül szeretném megköszönni ezt a csodás füzetet Cilinek (BLOG, WEBSHOP, CSOPORT) és a tökéletes képeket Gellértnek, aki az Almost Easy Photography-t vezeti (FACEBOOK és BLOG)

Ti vezettek BuJót? Nálatok mik szerepelnek a naplóban? Küldjetek fényképet ;)

Megjegyzések

 1. Nagyon jól néz ki!
  Bár nem vagyok a BuJok nagy rajongója, az biztos, hogy esztétikusak! :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! Az sem utolsó szempont, hogy a praktikussága mellett még csodásan is néznek ki :)

   Törlés

Megjegyzés küldése