Ajándékba adlak - ÉRTÉKELÉS

Régóta szemezgettem ezzel a novellás kötettel. A borító és a fülszöveg instant téli, romantikus hangulatot árasztott, tehát máris megvett magának kilóra. Végül mint a bonbonokat, egyesével ízlelgetve olvastam el a 12 történetet.


A történet

A kötet 12 különböző novellát tartalmaz 12 szerzőtől, amikben két közös van. Mindegyik téli és romantikus.
Garantált az elolvadás, a romantikus hangulat és lehengerlő stílusok, karakterek!

Véleményem és szereplők

Sokáig gondolkoztam, hogy külön-külön írjak-e a novellákról, vagy csak egy összefoglaló legyen, és végül egy köztes megoldást agyaltam ki. A kedvenceimről írok külön a többit pedig meg meghagyom teljes meglepetésnek :D

Először is azt le kell szögeznem, hogy az összes történetben tündéri a szerelmi szál, aminek hála esélyes, hogy úgy jársz, mint én, tehát beleszeretsz néhány az összes fiktív srácba, aki szerepel a kötetben. *-*

Sorrendben haladva a Variációk éjfélre azonnal belopta magát a szívembe! Nagyon tetszett az előreutalás, majd a folyamatos időugrások is. Rettentően aranyos és emberi karakterei vannak ennek a novellának. Imádtam Noelt, de Mags-zel nem annyira voltam kibékülve, kicsit semmilyen főszereplőnek hatott.

Ha muszáj lenne rangsorolnom szerencsére nem kell :D, akkor az Angyalok a hóban kerülne a második helyre. A két főszereplőt, Shy-t és Haley-t már az első pillanattal kezdve shippeltem, irtó cukik *-* Matt de la Pena stílusa elképesztő, Shy elkeseredettsége, szenvedése olyan szinten átjött, hogy megkönnyeztem!

A képzeletbeli első helyet egyértelműen a Csoda történt, Charlie Brown c. novella viszi, imádtam minden sorát! Stephanie Perkinstől már volt szerencsém olvasni, akkor is imádtam és most is! Rengetegszer mosolyogtam olvasás közben, jól esett a lelkemnek Marigold és North szenvedés mentes, aranyos ismerkedése, egymásra találása *-* Kell még belőlük. Sok.

Utolsóként írnék pár szót még a Mi a franc volt ez, Sophie Roth címre hallgató csodáról is. Merész kijelentés, de itt éreztem magamhoz legközelebb a főszereplőt, ez adott hozzá egy kis pluszt. Ráadásul az irtó cuki love story mellett a mondanivaló sem hiányzott. A végén érkezett, ahogy a régóta várt havazás, amire már készültek egy ideje.

Összességében

Ugyan vannak gyengébb, erősebb, felejthetetlen és felejthető novellák is a kötetben, azt kell mondanom, hogy elvarázsolt. Kiélveztem mindegyik történetet és nem csalódtam egyikben sem. Mindenkinek ajánlom, aki vágyik egy kis szívmelengető romantikára, nem fogja megbánni ;) 

Mi a kedvenc téli történetetek?

Megjegyzések

 1. Uh, én is régóta szemezek már ezzel a kötettel, de most méginkább felkeltetted az érdeklődésem! :)

  VálaszTörlés
 2. Pont a héten vettem ki a könyvtárból, most aztán még izgatottabban várom hogy belekezdhessek!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. De jó! Kíváncsi vagyok majd a véleményedre :D

   Törlés

Megjegyzés küldése