Hogyan festem, színezem a hajam?

Régóta tervezgetem ennek a bejegyzésnek a megírását, de várni akartam vele addig, amíg teljesen kiforrott véleménnyel, tapasztalatokkal tudok szolgálni. Már háromszori festéssel, a szín többszöri kopása után úgy érzem, igazán be tudom mutatni, hogyan lilás-vörös a hajam.


Kezdeném az elhatározással, ami úgy szólt, hogy valami extrémebb színű hajat szeretnék. Először ombréban gondolkodtam. Szinként szóba jött a kék, lila, rózsaszín, rosegold sok-sok árnyalata. Nehéz volt megtalálni a megfelelő színt és festéket, hiszen sötétbarna hajam van, nem fogja be bármi...

Teljes mértékben megbízható a doboz hátulján lévő 'táblázat', abszolút olyan színű lett a hajam :D

Végül kipróbáltam a Colorista kék verzióját, így két hétig kék ombre voltam. Ezután hetekig nem történt újabb próbálkozás, végül szülinapomra kaptam egy csomagot az előre kiválasztott festékből.

A festék választásánál szem előtt tartottuk, hogy ne legyen teljesen maradandó a festék és minél kevésbe roncsolja a hajamat. Végül a Syoss márkánál kötöttünk ki, ami a tapasztalataim alapján nagyon szuper!
Szempont volt a szín is, hiszen a sötétlilás árnyalatokon kívül nem találtunk olyat, ami tetszett volna. Végül a Sötét meggy árnyalatot választottuk, ami igazából minden fényben máshogy néz ki :D A leírás szerint violet fényű sötétbarna, de sokszor sötétvörös, szokott lila is lenni, de van amikor egyszerűen sötétbarna. Összességében egy nagyon szuper szín!

A festési folyamat elég érdekesen alakult, először csak ombrét szerettem volna, így anyukám úgy festette be egyébként ő nem fodrász :D. Mivel így nem nézett ki túl jól és mi is láttuk benne a fantáziát, hogy mennyivel jobb lenne az egész hajamon, ezért egy-két hét múlva újra festettünk, de csak a hajam tetejét, ahol még az eredeti hajszínem volt. Így lett a teljes hajam befestve. Egyébként semmi extra nem volt a festésben, követtük a használati útmutatót ;)


Ezután eltelt kb. egy hónap, mire el kezdett kopni a szín. Nem volt vészes, de érezhető volt a változás. Ekkor festettük újra a hajamat.

A második festés után még intenzívebb szint kaptunk, aki addig nem vette észre, hogy festve van a hajam, az ezután rájött :D

A kopás itt is egy hónap után jelentkezett, de továbbra is szép árnyalatú maradt a hajam. A leírás akár két hónap tartósságot is ígér, de arról nem nyilatkozik, hogy ez a nyolc hét a haj teljes pompájában nyolc hét-e. Mindenesetre valószínű, hogy az eredeti hajszínem még sok idő múlva jönne vissza teljesen, így helytálló a két hónapos tartósság.

Igazán megszerettem így a hajamat, ezért hamarosan sor kerül a harmadik festésre is :D Csak ajánlani tudom azoknak, akik ki szeretnék próbálni a hajfestést. ;) Az én hajam egyáltalán nem szenvedett kárt, de ez akár annak is betudható, hogy eleve erős és jó minőségű. Én sima sampont, illetve festett hajra való balzsamot használok rá.

Gondolkoztok hajfestésen? Milyen színnek örülnétek? Volt már festve a hajatok? 

Megjegyzések

 1. Wáo, nem is tudtam, hogy fested a hajad! Még egy plusz infó rólad.
  Nagyon kíváncsi lennék egyébként hogy néz ki rajtad ez a szín :) Nekem sosem volt festve a hajam, teljesen átlagos és unalmas barna vagyok, de mindig fekete hajat akartam, mondjuk egy szőkés ombrét sem utasítanék vissza!
  Szép napot! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én valamiért nem vagyok oda a szőke színekért, de az ombre nagy szerelmem! Kíváncsi lennék, hogy néznél ki fekete hajjal :D

   Törlés

Megjegyzés küldése