Milyen a Bullet Journalom?

Sok hét ötletelés és ilyen témájú cikk és videó után úgy döntöttem, én is kipróbálom a Bullet Journalt. Lényegében ez egy DIY, felturbózott határidőnapló. Az egész teljesen személyre szabható, hiszen te magad rajzolod meg a naplódat.
Mivel nekem már van egy irtó szuper határidőnaplóm, amit  világért se cserélnék le, a Bullet Journal kiegészítésként szolgál ahhoz, hogy jobban nyomon kövessem, és tudatosítsam magamban, mennyi minden van jelen a hétköznapjaimban. 


Magához a napló elkészítéséhez egy füzeten és írószeren kívül semmire másra nincs szükséged, kivéve ha szívesen elbíbelődsz a díszítésével. Én egy sima lapú, A5-ösnél kisebb füzetet választottam, nekem ez a méret és papír szuperül bevált, de vannak külön erre a célra pöttyös lapú füzetek is. 

Én speciel akkor is imádtam az ilyen bejegyzéseket, amikor még nem kezdtem hozzá a Bullet Journalhöz, ezért gondoltam, megmutatom, hogyan is néz ki az október ebben a füzetemben. 


Az októberi borító után elsőként a blog tervező kapott helyett. Itt tervezem, hogy hányadikán, melyik bejegyzést teszem ki. Természetesen ettől el szoktam térni, de így sokkal könnyebb számon tartani, milyen poszt van készen, melyiket kell megírni stb. 


Utána jön két oldal, ahol azt gyűjtöm össze, mikor, mi okozott örömet. Az adott nap legkedvesebb emlékét szoktam bejegyezni. A lap alján összeírom a hónap legjobb dolgait is. 

Ezután következik a sorozatos oldal, ahol vezetem, hogy melyik sorozatból hány epizódot sikerült megnéznem a hónapban. 


Ennek a lapnak a szomszédja az elolvasott könyveim gyűjtőhelye. Egy darabig igyekeztem használni a moly.hu-t, de leszoktam róla, így a Goodreads-en kívül itt találhatóak meg dátummal az olvasásaim. 

Mivel kifejezetten szeretek álmodni, ráadásul úgy érzem viszonylag sokszor fordul elő velem, ezért helyett kapott egy 'Dreams' című oldal is, ahol naponta pipálom, hogy álmodtam-e.


Igyekszem tudatosítani magamban, hogy ne egyek túl sok gyorskaját, ezért minden hónapban felírom, hol, mikor és mit ettem a Mekiben, Burger Kingben és társaiban. 

Ilyen az én októberem a Bullet Journalben. A bemutatott oldalak minden hónapban állandóak, a díszítést szoktam váltogatni. 

Ti használtok Bullet Journalt? Milyen oldalak kapnak helyet nálatok?

Megjegyzések