Cosmopolitan Blogger Day - Élménybeszámoló

Nagyon tartalmas és igazán szuper napom volt vasárnap a Telekom székházban. Itt rendezték meg az idei Blogger Day-t, ami egy előadásokkal teli konferencia a Cosmopolitan magazin szervezésében. Erről az eseményről fog szólni a mai bejegyzés, mert érdemes róla beszélni! :D

Érkezés, a hall


Amikor Annával megérkeztünk, szembetaláltuk magunkat egy elég nagy teremmel, középen hosszú asztalokkal, körülötte sok-sok kiállító standdal. Egy csöppet elveszettnek éreztük magunkat, ezelőtt egyikőnk se vett részt hasonlón.


Elsőként kaptunk nyakba akasztós névkártyát, ami nekem nagyon-nagyon tetszett *-* Utána körbesétáltunk, szemügyre vettük a standokat és a reggelis, kávézós asztalt középen. Egyből egy jó kis dobozos kávéval indítottunk, ami nekem nagy kedvencem! Oh, és találtunk vattacukrot is, ami az egyik legjobb édesség szerintem!
A nap folyamán sok mindent kipróbáltunk a hallban: Csináltunk sok-sok fotót, illetve az egyik standnál ki is nyomtattak rólunk egyet. Sikerült végül főzött kávét is inni. Annát lerajzolták, engem kisminkeltek és smoothie-t is kaptunk.

Előadások


Ezután behívtak minket az előadó terembe és kezdetét vették az első blokk előadásai. Nagyon érdekesnek találtam szinte az összes témát, akkor is ha nem éppen nekem szólt, de ezzel számoltam. Nem lehet mindenkinek minden jó. Szerencsére szabad járkálás volt az előadások alatt is és gond nélkül el tudtam magam foglalni, ha nem fogott meg egy-egy előadás. Most egy kicsit úgy hangozhat, hogy sok ilyen eset volt, pedig nem! Összesen egy előadást nem hallgattam meg, illetve egyről vélekedem úgy, hogy nagyon nem jött be, de minden másban sikerült felfedezni valami érdekest, inspirálót. :D

Különösen nagy hatással volt rám Tereza Marková prezentációja annak ellenére, hogy nem érint se a munkája, se a youtuberkedés. Mégis Tereza nagyon szimpatikus volt és jó volt hallgatni.

Oravecz Nóra is nagyon hasznos és érdekes 15 perccel készült, tovább is tarthatott volna! Ő volt talán a napom meglepetése: Sikeresen megcáfolta azt a negatív képet, amit kialakítottam róla a különböző hírek alapján. Ugyan én gondolkoztam róla sekélyesen, felszínesen, mégse ütött volna ekkorát számomra az előadása, ha nincs előtte róla tévképzetem.

A harmadik, egyben utolsó olyan előadás, amit nagyon szerettem a "Best of post - Kreatív írástechnika, hogy százezrekhez juss el" c. volt. Különösen megfogott, amiket Steiner Kristóf mondott, végig jegyzeteltem :)

Ebéd


Egyetlen negatívumot tudnék mondani az egész rendezvényre, de ez egy elég nagyon dolog. Az ebédszünet ugyan egy órás volt, de nagyon kevés asztal, ahhoz hogy le tudjunk ülni, illetve az ételekhez is nehezen juthattunk hozzá a sok-sok résztvevő miatt. Az ebéd minőségére viszont egy szavam sincs, isteni finom volt! Ráadásul mindig hoztak újabb adagot abból, ami elfogyott itt a sütikre gondolok *-*

Mivel gazdagodtam?

Természetesen sok fényképpel és rengeteg inspirációval, hasznos tudással és motivációval! Ha nem lenne annyi tanulnivalóm, mint amennyi, már bele is vágnék a tervezgetésbe. De ez megmarad későbbre, szerencsére jön az őszi szünet, ha minden jól megy lesz időm terveket gyártani :D


Ezeken kívül megfogható ajándékokat is kaptunk. Mindenki kapott egy noteszt és tollat, hogy tudjunk jegyzetelni, illetve a rendezvény vége felé előkerültek a támogatók termékeivel megpakolt zacskók is, ami mellé lufit is lehetett kapni *-* Mi másnak örültünk volna, ha nem a lufinak? :D

 Zárásként csak annyit írnék, hogy mentem, láttam, visszamennék! :D 

Ti voltatok a Blogger Day-en? Hogy éreztétek magatokat? Nektek is olyan motiváló volt, mint nekem? Írjátok meg kommentben és továbbra is várom a bloggereket, akiket érdekelne a jövőben egy-egy projekt ;)

Megjegyzések

 1. Szia! :)
  Nagyon vártam már ezt a beszámolódat! ^^ Rengeteg véleményt lehet hallani erről a rendezvényről, van hogy negatívat is, és kíváncsi voltam, te milyen tapasztalatokkal gazdagodsz. Örülök, hogy végül is pozitív érzésekkel távoztál, én azért kicsit félek még ilyen eseményekre eljárni, tekintve hogy az előadások nagyrésze meg úgy maga a rendezvény is inkább a beauty-, fashion bloggereknek és vloggereknek van, és a témákat elnézve is nagyon kevés dolgot tudnék szerintem én személy szerint hasznosítani a blogommal kapcsolatban.
  Szerintem nagyon jó lenne indítani egy olyan kezdeményezést, ami esetleg a történetes vagy egyéb témákkal foglalkozó blogokat segítené kreatív írással, designnal, és igen, egy kis marketinggel is (pl: hogyan írj jó Facebook-hirdetést).

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia :D
   Valóban igazad van, hogy elsősorban a beauty és fashion vonalat célozza a rendezvény, bár nem véletlenül, hiszen a szervező Cosmopolitan is ezekben a témákban mozog. Ennek ellenére ki lehetett belőle venni hasznos dolgokat. Leginkább marketing, olvasói közösségépítés, illetve fotós gyakorlati tippekkel gazdagodtam, meg ugye nagyon motiválóan hatott az egész rendezvény :D
   Mindenképpen javaslom, hogy jövőre próbáld ki, menj el a rendezvényre. Egyrészt jó alkalom kapcsolatépítésre (olvasgatva a beszámolókat sokan itt ismertek meg sok új bloggert), cégekkel való ismerkedésre, illetve egy finom kajálásra :D Én nagyon örülnék, ha jönnél jövőre, legalább tudnánk beszélgetni is ;)
   A más típusú blogger nap is nagyon jó ötlet, kár, hogy nem nagyon van egyelőre ilyen kezdeményezés. Reménykedjünk, hogy hamarosan változik a helyzet!

   Törlés
  2. Hát azt majd még az idő eldönti, hogy ott leszek-e jövőre :D Szeretnék, de nem ígérek semmit...
   Viszont tényleg jó lenne már élőben is beszélgetni! :)

   Törlés

Megjegyzés küldése