Vivien Holloway - Mesterkulcs

Még áprilisban, a Könyvfeszten vettem meg a Winie Langton történetek első részét, a Mesterkulcsot. Azóta egyedül álldogált a polcomon, várva az olvasásra és a sorozat többi kötetére.
Nem szoktam sorozatokat egyszerre vásárolni, mindig elolvasom először az első részt, ha tetszik megveszem a második részt és így tovább. Ez most kivétel. A könyv beszerzése után értékeléseket olvastam róla, amikben agyondicsérik az egész sorozatot és javasolják, hogy úgy kezdjünk bele, hogy megvan a folytatás. Ez önmagában is elég biztató volt és motoszkált bennem a gondolat, hogy mielőtt belekezdek meg kéne szerezni az egész sorozatot, de az írónő személye tette fel a pontot az i-re. Baromi szimpatikus, ráadásul van egy nyuszkója *-* Itt dőlt el, hogy várok a szülinapomig a Mesterkulccsal és ajándékként a sorozat többi kötetét kérem.

Na, a hosszú bevezető után kezdjük el az értékelést!

A történet:
2900-as évek, New York, tolvajcsalád. Ez az alapunk. Winie-t, a főszereplőnket apja képezte tolvajjá, ezáltal nem a női trükköket, praktikákat fújja kívülről, hanem a verekedést, betörést, fegyverek használatát.
Híre megy, hogy a Mesterkulcs - egy mindenen átjuttató szerkezet - a városban van. A Langton család, pontosabban Winie és testvére, Audrey a nyomába ered.

Véleményem:
Izgalmas, lendületes, magával ragadó! Igazán ütős bevezetése egy sorozatnak. Imádom, hogy a család fontos részét képezi Winie életének. Szeretem, hogy egy leheletnyi romantika, krimi is van benne, és legfőképp azért vagyok oda, hogy folyamatosan történik valami, ami nem enged felkelni a kanapéról. :D

Szereplők:
Winie igazán szimpatikussá vált már az első oldalakon, megvolt a gyanúm, hogy egy igazán erős, belevaló karakter, ez be is igazolódott. Élvezet az ő szemén keresztül végignézni a történéseket.

Will hála égnek nem egy tipikus főhős, és imádom érte! Különleges, bátor *-*

A család minden tagját szeretem, de egyelőre különösen kedvelem Beccát és Audrey-t.

Ismeritek a sorozatot? Tervezitek elolvasni?

Megjegyzések

Megjegyzés küldése