DIY tervező, naptár

Úgy gondoltam, hasznos lenne egy olyan bejegyzés, amiben megmutatom, hogyan készíthetsz saját, egyedi tervezőt, naptárat.

És mielőtt belevágnánk említenék egy opciót azoknak is, akiknek nincs kedvük elszórakozni a szerkesztgetéssel. Iratkozzatok fel a hírlevelemre furán hangzik, de nem baj (ezt a Főoldal oldalsávjában tudjátok megtenni) és a megerősítés után meg fogjátok kapni az elkészített tervezőt és naptárt.

Szóval az egész alapja a Word. Rengeteg variációban készíthetitek el, könnyen személyre szabhatjátok. 

Én a falamra szerettem volna egy havi beosztású naptárt és egy egyszerű to do listát tervezőnek, hogy számon tarthassam azt, amit különben elfelejtenék, tehát mindent.

Kezdjük a naptárral! 
 Először is el kell döntenetek, hogy álló vagy fekvő lapra szeretnétek nyomtatni. 

Jöhet a táblázat készítés, amit a Beszúrás fülnél találtok. Kelleni fog 7 oszlop, a hónap heteinek számától függően válasszátok ki, hány sor szükséges. Ezután már csak a radírral el kell távolítanotok a nem szükséges vonalakat és méretezni a cellákat.

A felső sorban lévő üres helyre pont elfért a Szeptember felirat, de ha pont nem úgy jönnének ki máskor a napok, akkor egyszerűen fölé írhatjátok a hónap nevét egy nektek tetsző betűtípussal, mert ez adja a lényeget. Én egy letöltöttet használtam, mint a blog fejlécén is.

Ezután jöhet a nyomtatás! És kész is lennénk. A napokat tollal számoztam be utólag és még rajzoltam is rá egy keveset díszítésképp.

Megvan a naptárunk, jöhet a to do lista!
Először is én átállítottam a méretet A5-ösre (Lap elrendezése --- Méret), de attól függően, hogy mennyi pontra van szükségetek hagyhatjátok A4-es méretben is.

A választott betűtípussal felírtam középre, hogy To do.

Ezután már csak az entert kellett nyomogatnom és a felsorolást átállítani a megfelelő jelre. Nekem ez egy egy egyszerű kör, amit terveim szerint különböző színekkel fogok kiszínezni fontosságtól függően.

Mivel egy A4-es lapra szerettem volna nyomtatni, így ezt az oldalt átmásoltam a következőre és a nyomtatást beállítottam úgy, hogy egy lapra két oldalt nyomtasson. Ezután már csak félbe kellett vágnom a lapot és meg is volt két to do lista :D

Ezzel vége is a bejegyzésnek, szeretnétek még hasonlót?

Megjegyzések

 1. Mindig irigyeltem az embereket, akik ilyen szép kis táblázatokkal meg tervezőkkel tudnak együtt élni! Amikor én próbáltam csak görcsölés és szenvedés volt az egész :D
  Nagyon szép lett, Réka, hajrá!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Pár hónapja tudatosan próbálkozom rendezett és szervezett lenni, úgy érzem, egész jól haladok vele, de mindenféle tervezők és post-itek nélkül a fejemet is elhagynám... :D
   Köszönöm *-*

   Törlés
 2. Ja hogy én már jártam ezen a blogon. Ahha.
  Egyébként nem tudom, hogy miért, de nekem sosem jutott eszembe, hogy akár ki is nyomtathatnám a kis tervezőmet (a mostani is kész katasztrófa, egyszerűen nincs kézügyességem, de azért próbálkozom). Köszi az ötletet :)
  Ó, és boldog blogszülinapot! 😗

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm :D A kézügyesség pedig fejleszthető ;)

   Törlés

Megjegyzés küldése