On Sai - Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál

Úgy gondolom, hogy ez lesz az az értékelés, amit a legnehezebben írok meg. Túl sok gondolat kavarog a fejemben, de megpróbálom őket szépen összeszedni és leírni.


Fülszöveg és egyéb infók

A történet:
Csapjunk egyenest a közepébe! A történet az első rész után játszódik nem tudom mennyivel, de pár hét eltelt szerintem. Calderon már a Békanyál kutató hajó kapitánya, Taina otthon tartózkodik és próbál visszakerülni a flottához, illetve igyekszik kikerülni a házasságot. Oregon pedig azt csinálja, amit eddig, nagyjából.
Ezeken túl Calderon igyekszik szót érteni kardjával, a rengeteg nővel a hajóján több, kevesebb sikerrel. Inkább többel, de ezen senki nem lepődik meg. :D
Tainát észrevétlenül szamurájok veszik körbe, akárhova megy. Minden igyekezetével azon van, hogy kijusson az adott naprendszerből és eljusson a flottához. Közben felvállalta a Tivesgei nevet, ami hatalmas jelentőséggel bír.
Oregon lévén megismerhetjük a veteránok csoportját, akik üde foltot vittek a történetbe.
Aztán jön még a java, a hadgyakorlat. A nagy házak között folyik a verseny, a cél megtalálni Khangcen herceget, vagy valami nagyobb van a háttérben? Hát persze, hogy igen! De, hogy mi az, nem mondom el, olvassátok el! ;)

Véleményem:
Elképesztő volt! Legszívesebben mindenkinek a kezébe nyomnám, hogy "Ezt el kell olvasnod! Muszáj!" On Sai ezzel végérvényesen is felkerült a kedvenceim és a példaképeim közé.
A szereplők egyszerűen megelevenedtek a lapokon, úgy éreztem, mintha én is ott lennék velük, mintha bármikor szembejöhetnének velem az utcán. Na jó, ez azért nem lehetséges, de a képzeletnek semmi nem szab határt! :D
Taina és Calderon párosát verhetetlennek tartom, egymás mellett a helyük.
A Ferrero család szereplésének nagyon örültem, szuper karakterek. Zseniális, amit azok a fickók művelnek!
Említettem már a veteránok csoportját, most a Békanyál tisztikarát hoznám szóba, van egy kis átfedés a kettő között. Kedvenceim közé tartozott Alion és Tea, de Dejneka, Nabuko, Mina Dei-Anang, Illira Sod sem utolsók! Kellettek a szívós, erős nők Calderon mellé.
Igyekszem spoiler nélkül írni, de azt hiszem, ez az a pont, ami után nem vállalok érte felelősséget, szóval innentől csak saját belátásra olvassátok. ;)
Henna Sexert olyan 'rosszfiú' volt, aki egy csöppet őrült, de mégis zseniális. Kezdek rájönni, hogy On Sai könyveinél számolni kell azzal, hogy az utolsó 50-100 oldalig is nagyon izgalmas a történet, fenntartja az érdeklődést, nem igazán szeretnéd letenni a könyvet, de az utolsó, durván 100 oldal az, ahol igazán bepörög minden és nem tudod nem megállás nélkül olvasni. Itt ilyen volt a hadgyakorlat vége, Elena grófnő és Ferdinand árulásával, a családi kötelékek kibogozásával stb.
Henna lefejezése és az utána következő Kardtánc és Taina karba dőlése... Egyszerűen csak wow!
Abban meg biztos voltam, hogy Tainának és Calderonnak sikerül összeházasodniuk, és lám igazam lett. :D

Szereplők:
Eterno Ferrero mindig egy lépéssel előtte jár mindenkinek, nem áll szándékában megosztani a birtokában lévő összes információt, de így mulatságosabb is. :D
Matteo Ferrero és a körmei megvettek maguknak. Kinek jutna eszébe körömszíneken keresztül üzenni?
Agurin és Tainán keresztül egész sok mindent tanultam a japán kultúráról, a szamurájokról, és ennek nagyon örülök. Aguri először elég ellenszenves volt, de később igazi kötelék alakult ki közte és a daimjója között.

Olvastátok már a sorozat valamelyik részét? Tervezitek?

Megjegyzések