Jay Asher & Carolyn Mackler - Kezünkben a jövőnk

Bevezető féleként annyit szeretnék csak, hogy terveim szerint nagyobb hangsúlyt kapnak majd a könyves bejegyzések. Több könyv értékelést is tervezek, de a Mit olvastam...-ot is szeretném folytatni. És most vágjunk bele az értékelésbe


A történet:
1996-ban járunk, abban az időkben, amikor az internet, a számítógép, a mobil nem volt természetes az emberek számára. A Facebookot még fel se találták! És ezt miért mondom el? Hát azért, mert a történet központjában áll, el is mondom, miképpen. Emma megkapja első számítógépét és barátjától, Joshtól kap hozzá egy programot, az AOL-t. Ennek köszönhetően felmegy a netre és szembetalálja magát a 15 évvel későbbi énje Facebook profiljával. Konkrétan belelát a jövőjébe, ami nagyon képlékeny, minden apróságtól megváltozhat.
A történetben még fontos Emma és Josh kapcsolata. Mivel spoiler mentesen szeretnék erről írni, ezért ennyi infó bőven elég. ;)

Véleményem:
Lenyűgözött a regény, komolyan! Az elején nehezen álltam neki, de elképesztően tetszett. Gondolhatnátok, hogy SPOILER! Emma és Josh legjobb barátokból egy pár lesznek, ahogy én is tettem, de a történet közepén már letennétek erről az elméletről és örülnétek, hogy "De jó! Nem kiszámítható a történet!" Erre pár fejezet múlva rájössz, hogy de, ők mégis össze fognak jönni. SPOILER VÉGE! Mindenesetre ez nem von le az élvezhetőségéből, mert egy szuper jó egyedi alapötlete van a könyvnek és a mondanivalója is tökéletes. Többek között egyszerűen és ügyesen megmutatja nekünk, hogy éljünk "itt és most".

Szereplők:
Emmával kezdem a sort, mert róla muszáj beszélnem egy keveset. Tökéletesen tökéletlen főszereplőként tudnám jellemezni. Kaptunk egy olyan karaktert, aki szerethető, de közel sem áll a tökéletes jelzőhöz. Olvasás közben úgy éreztem mintha én is ott lennék a szereplők között.
Josh-ról nem tudok sok mindent elmondani. Aranyos volt, de különösképp nem fogott meg.
Kellan és Tyson szuper mellékszereplők voltak, nagyon szerettem őket. Megmosolyogtatott a legtöbb jelenetük, plusz színt vittek a történetbe, aminek nagyon örültem. :) Érdekelne, mi lett velük, bár sejtem a választ.

Olvastátok már? Tervezitek elolvasni? Mi a véleményetek?

Megjegyzések

 1. Már ezer éve, hogy olvastam ezt a könyvet és én is imádtam. Azt hiszem lesz mit újraolvasnom☺

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Meg mennyi mindent szeretnél még elolvasni... :D

   Törlés
 2. Ezt én is olvastam, nem nagyon emlékszem rá, de határozottan jó volt olvasni :D

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése