Időspórolás egyszerűen

Említettem már, hogy az elmúlt időben sikerült rendszerezettebbé tenni a mindennapjaimat, időt spórolok sok mindennel. Most megmutatom, hogyan érhetitek ezt el!


Tanulás:
Amikor neki állsz tanulni kapcsold ki a wifit, hogy ne zavarhasson meg közben! Ha te is olyan vagy, mint én és folyton zenét hallgatsz, amihez szükséged van wifire, akkor csak némíts le mindent a zene kivételével.
Mielőtt elkezded, nézd át és írd fel egy külön lapra, post-itra, hogy miket kell megcsinálj. Akár egy napra, akár egy hétre lebontva, de érdemes tantárgyak szerint leírni, mivel kell foglalkozz. Miután elkészültél egy tétellel a listáról, húzd át!
Ne hagyd vasárnap estére a tanulást, próbálj meg szombaton vagy pénteken házit írni. Hidd el, sokkal jobb érzés úgy kezdeni a vasárnapot (vagy a szombatot), hogy nincs dolgod, és azt csinálsz, amit akarsz.
Tarts pár perces szüneteket! Sétálj körbe párszor a szobádban (vagy ahol tanulni szoktál), mozgasd meg kicsit a nyakad, kezeid és utána csináld tovább! Sokkal jobban fogsz tudni koncentrálni és gyorsabban fogsz végezni, ha nem azon agyalsz, hogy te ezt nem tudod, nem csinálod, meg amúgy is szar az egész.

Esti, reggeli teendők:
Amit lehet, csinálj meg este, hogy reggel már ne kelljen. Gondolok itt a táskád bepakolására, a ruhád előkészítésére stb. Ha ezeket beilleszted az esti rutinodba reggel tovább aludhatsz.
Próbáld meg a reggeledbe beiktatni a reggelit vagy valami olyasmit! Elég egy pohár turmix, kávé, kakaó, akár egy alma vagy pár szem keksz. A lényeg, hogy ne üres gyomorral indulj el otthonról.

Telefon:
Ne lógj a telefonodon! Csekkold, amit szeretnél és utána zárd le és tedd el. A zenés kivétel itt is ér :) Baromi sok időt elvesz, hogy böngészgetünk a neten ahelyett, hogy a dolgunkat csinálnánk, vagy hasznos szórakozással töltenénk az időt.

Összességében:
Nagyon ajánlom, hogy amit lehet, azt listázzátok. Sokkal jobban átlátjátok majd, mit kell csinálnotok. Könnyebben követhető, mintha fejben tartanátok az összes teendőtöket.
Ne halogassatok! Ha belefér az időtökbe, csináljátok meg! Valamikor meg kell csinálni, lehet, később nem fog beleférni és kapkodnotok kell majd.

Nekem ezek segítettek abban, hogy több időm legyen és rendszerezettebb legyek. Remélem, nektek is beválnak! Várom a ti tippjeiteket kommentben! ;)

Kép forrása: We Heart It

Megjegyzések