Kiera Cass - A párválasztó 5.

Ahogy ígértem, itt is vagyok a Párválasztó befejező kötetének értékelésével. Igyekszem nem összemosni a negyedik résszel, de nézzétek el nekem, ha hibát vétenék, nagyon friss az olvasási élményem, szünet nélkül olvastam őket egymás után. A felesleges rizsának itt vége is.

A történet:
A sztori ott folytatódik, ahol a negyedik résznek vége lett, vagyis fogalmam sincs, hol. Lényeg, a lényeg a Párválasztó halad tovább, jönnek a bonyodalmak. Bekavar egy-két ismerős, a Kiválasztottak nem jönnek, csak mennek, míg végül már csak egy marad vagy egy se?.

Véleményem:
Megkaptam a hiányolt drámát és örültem neki, de nagyon! Na de kezdjük az elejéről!
Napokig csak pár fejezetet olvastam belőle, de kb. a 150. oldalon tarthattam, amikor olyan fordulatot vett a könyv, amit ugyan sejtettem, de nem vártam túlságosan. Viszont olyan szinten meg lett csavarva a történet, hogy hűha! Azonnal telefonáltam a barátnőmnek, hogy mondja meg, kit választ Eady, mi lesz a történet vége. Szükséges volt ez a lépés, mert úgy látszott, nem tudom elolvasni aznap a könyvet, nem tűnt elégnek az idő. Sajnos, vagy nem sajnos a barátnőm nem volt hajlandó lelőni a poént, ezért rohamtempóban nekiálltam elolvasni a maradék 100-120 oldalt. Annyira rákapcsoltam, hogy elolvastam még aznap este és hát le voltam nyűgözve! Pont ezért én sem fogom lespoilerezni, kit választ végül Eadlyn, hogy alakul a történet. Ezt el kell olvasni úgy, hogy a körmöd rágva izgulod végig és néha, néha elered a könnyed meg kellett állnom néha, mert már nem láttam jól a szöveget... Pedig nem vagyok sírós fajta... Szuper csavarok voltak benne, amik közül párat sejtettem, de nem gondoltam volna, hogy ilyen lesz a végkifejlet.
Úgy éreztem egy picit, hogy sietősen lett vége, amit valamennyire meg is értek, Eady képes lett volna hónapokig húzni a Párválasztóját, ha nem jön Marid a drámájával...

Szereplők:
Eadlynnek sikerült megismernie milyen is az élet, ha nem csak felszínesen figyelsz másokra és egy nagyon szuper főszereplő vált belőle.

Spoiler: Marid... Mondtam az előző értékelésben, hogy nem tudok szó nélkül elmenni mellette és most kifejtem az álláspontom. Péklapáttal suhintanám hátba a gyereket, de szerencséjére fiktív karakterről van szó... Ilyen aljasan zseniális módon majdnem bekerülni az uralkodói családba... Valamit azért tud a srác, valljuk be. Okosnak okos húzása volt, de azért na, nem kellett volna. Nélküle annyi minden lehetett volna... Például nem lett volna ilyen gyorsan vége a könyvnek... :D Spoiler vége!

Eant megismertem egy másik oldaláról is a vége felé. Nem csak azt láttam benne, hogy neki a kényelem kell és más nem igazán érdekli, hanem a különös ajánlatának okára is. Örültem, hogy az írónő behozta a történetbe a homoszexualitás elfogadottságának kérdését is. Viszont picit úgy éreztem, hogy túl sokat akar belesűríteni ezzel és még miegymással, mégis finoman véleményt formált a kérdésben.

A bejegyzés zárásaként pedig ajánlom mindenki az egész sorozatot!

Megjegyzések