Kiera Cass - A párválasztó 4.

Bizony ám, nem káprázik a szemetek, könyv értékelés következik! :D Idejét sem tudom már, mikor írtam utoljára könyvekről... A következő időszakban szándékozom behozni lemaradásomat. Ha minden igaz várható wishlist, Mit olvastam... és pár értékelés. És most jöjjön a mai poszt lényege!

A történet:
A történetünk kb. 20 évvel Maxon és America története után játszódik. Már négy gyermekük van, akik közül az egyik, Eadlyn a trónörökös. Az ő Párválasztóját mutatja be a könyv elvileg ez spoiler lenne, de úgyis tudja mindenki...
A nép ismét nem túl elégedett, nincsenek kibékülve a kasztrendszer teljes eltörlésével. Figyelemelterelésként indul el Eadlyn Párválasztója, ami ellen kezdetben ellenkezik. Végül belemegy a dologba és apránként kezd rájönni, hogy ez nem is annyira rossz. Sok belső vívódáson megy át, bár ez inkább a befejező, 5. részre jellemző igazán.
A könyv érdekességét és legnagyobb izgalmát az adja, hogy nem tudjuk pontosan, kit is fog választani Eady, ellentétben Americáék esetében...

Véleményem:
Egyszerűen olvastatta magát. Viszont nagy egészében a cselekmény irtó lassan halad, de sokkal több karaktert kapunk, mint más könyvekben. Kell idő, hogy megismerjük, megjegyezzük őket. Így volt jó, mégis maradt utána hiányérzetem, amit reményeim szerint a következő rész enyhíteni fog. Vártam volna több akciót, drámát, ami a Párválasztó eddigi köteteiben jelen is volt. Ezeket nem, de szívmelengető, humoros, vidám jeleneteket kaptam bőven.
Összességében egy nagyon szuper regény, még jobban élveztem volna, ha nem számítok a cselszövésekre, akciókra.

Szereplők:

Kezdjük Eadlynnel! Nehezen tudom megfogalmazni a véleményemet róla. Néha rászóltam volna, hogy engedj már fel, de amikor olyan kritikus pontra értem volna, hogy a hajamat tépem, akkor megtette, amit vártam tőle.

Következzenek a személyes kedvenceim! Ezt a nemes címet Neena és Kile nyerte el.
Neena számomra egy olyan mellékszereplő, akit nagyon megkedveltem. Egy tucat jó tulajdonságot sorolhatnék fel itt, de csak kettőt mondok, odaadó és intelligens nőről van szó, aki alázatos és szerény is. úgy értettem, 2-szer kettőt :) 

És akkor térjünk rá Kile-ra, aki a szívem csücske. Ebben a részben nem annyira körvonalazódott ki előttem, hogy ő a kedvencem, de miután olvastam a befejező kötetet is... Szóval a lényeg, hogy egy nagyon aranyos, okos, kedves srácról beszélünk. Nem szeretnék spoilerezni, ezért csak annyit mondok, neki drukkoltam.

Ejtenék pár szót a mindig mosolygó, örökké jókedvű, szorgalmas, rajongó Henriről is. Amikor csak szerepelt mosolyogtam, akárcsak ő maga. :)

Hale is egy nagyon szimpatikus szereplő volt, mindig kész volt segíteni Eadynek, de ennél nagyobb nyomot nem hagyott bennem.

Marid mellett nem tudok szó nélkül elmenni, de sajnos a véleményemet nem tudom megosztani még veletek anélkül, hogy hatalmas spoilerezésbe kezdenék az ötödik részt illetően. Mindenesetre muszáj volt megemlítenem őt is.


Ahren, Kaden és Osten, Eady testvérei és hát igen, néha sajnálom, hogy egyke vagyok. Belopták magukat a szívembe. Irtó édesek voltak a testvéri jelenetek.

Olvastátok már a sorozatot? Kinek szurkoltok?

Megjegyzések