Glee - 1. évad

Pár hónap alatt brutális sorozat függő lettem. Folyamatosan nézem a kedvenceimet és mindig találok újakat. Nem rég a Glee-ért voltam oda és néztem végig az első évadot, szóval itt van róla a véleményem.

Nem láttam még olyan sorozatot, ami zenés-táncos lett volna és még tetszett is. Kicsit szappanopera, de nem a tipikus módon. Úgy értem, hogy nincs benne olyan jelenet, amiben Angela és Ricardo 'szerelmébe' belép Leonardo. Romantikából sincs hiány és vannak benne vígjátékra utaló jelenetek. 

Az alapszál a következő: Egy gimnáziumi kórus életét követhetjük nyomon. A kórustagok népszerűsége nem túl nagy egyenlő a nullával, de ők kitartanak egymás mellett. Készülnek az iskolák közti kórus versenyekre és sokat gyakorolnak. Eközben próbálnak helytállni a gimis életben. 

A karakterek térnék ki a leginkább. Rachel szerepe vegyes érzelmeket vált ki belőlem mindenki máshoz hasonlóan. Hol kedveltem és azonosultam vele, hol páros lábbal rugdaltam volna ki a sorozatból. Egyelőre nem tudom hova helyezni, nem is utálom, nem is szeretem. Inkább a szeretem felé billen a mérleg, de ez majd a további évadokban kiderül. 
Finn karakterét nem nagyon tudtam összerakni. Nem kellett volna erőltetni a jó sportoló, jó énekes, de enyhén szólva műveletlen, nehéz felfogású imidzset. Ha már hülyének titulálták, akkor ne legyen az egyik pillanatban okos, a másikban meg buta. Vagy az egyik vagy a másik, nem hiszem, hogy kettős személyiség... 
Quinnt szintén nem tudtam hova rakni, de annak örültem, hogy nem egy hatalmas ribancként lett feltüntetve a gimi legnépszerűbb lánya. Ellenben Santanaval és Brittanyval...
Willt és Emmát nagyon shippelem, SPOILER! de egyelőre nem igazán halad jól.. SPOILER VÉGE 
A kedvencem Jesse volt, SPOILER! még így is, hogy összetörte Rachel szívét és nem volt túl rendes. SPOILER VÉGE Valamiért szimpi volt az egész karakter. 

Összegezve senkit nem tudtam sehova tenni, mindenki folyamatosan változott. Ez vagy azért van, mert ilyennek lettek teremtve bár nem hiszem..., vagy még a szerkesztők se tudják, milyenek legyenek a karakterek...

A cselekmény szál egész izgi volt, ember függő, hogy ki mennyire szereti a drámákat. Nekem jobban bejönnek a fantasy, sitcom, picit horror műfajú sorozatok, de ezt is szerettem!

Lényegében ez egy jó musical drámával, romantikával, némi humorral, kifejletlen szereplőkkel.

A kép forrása: Pinterest

Megjegyzések

 1. Szia!

  Én aránylag sokáig néztem a Gleet, valahol az ötödik évadnál hagytam abba, akkor, amikor a régi szereplők, a sorozatot valóban éltető, eredeti és szerethető karakterek kezdtek eltünedezni. Igaz, az ő sorsukat a későbbiekben is nyomon követtük (már amelyikét), de az már nem volt az igazi. Mivel az egyik főszereplő, aki Finnt játszotta a való életben meghalt, ezért őt is ki kellett írni. Na, onnantól kezdve már egész biztos csak felesleges szócséplés volt az egész. Nekem az első három évad tetszett a legjobban. Rachelt sokszor nem szerettem, mert tényleg önzőn viselkedett, és Quinn is elég necces karakter volt. Szerintem álszent volt, aki gusztustalan dolgokat művelt, de hasonló módon viselkedett a tanár felesége is (már elfelejtettem az összes nevet körülbelül, de asszem' Terry volt vagy valami ilyesmi) Én is tudom ajánlani másoknak :)
  Üdv: Kriszti :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Igen, volt egy pár olyan rész, ahol kiakadtam, hogy ilyen nincs! Ilyen volt Terry "terhessége" is, ahogy mondtad.

   Törlés

Megjegyzés küldése