Leiner Laura - Valahol (Bexi 5.)

Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy bloggerina, aki blogszülinapot ünnepelt és az anyukája meglepte az egyik kedvenc könyvsorozata legújabb kötetével. Az a szerencsés bloggerina én vagyok :D
Alig bírtam letenni a Valaholt! Elképesztő volt újra beburkolózni Bekiék világába és úgy érezni, mintha én is ott lennék. Rengeteget nevettem, örömködtem és izgultam. Innentől nem vállalok felelősséget a spoilerekért, szóval itt álljon meg, aki nem olvasta és nem szeretne semmilyen spoilert a regényről! Viszont, aki csak azt szeretné tudni, kit választott Beki, nos... az olvassa még el a következő bekezdést és utána zárja is be a bejegyzést, vagy tekerjen a poszt aljára az idézetekért, amik spoiler mentesek ;) De ha csak a nagy csattanókat szeretnéd kikerülni és a kisebb spoilerek nem zavarnak olvasd el nyugodtan az egészet :)

A Nélküled hatalmas függővéggel ért véget, totális kétségek közt hagyva az olvasókat. A Valahol első fejezetében ki is derül, újra lehet-e Márxi. A válasz igen, de tudjuk, Bekiéknél semmi sem ilyen egyszerű! Először is Márk látja, ahogy Beki és Tomi táncolnak, mielőtt szakítanának, ezért lelép a mi kedvenc idegbeteg Lizikénk esküvőjéről. Beki megkér mindenkit a társaságukból, hogy ne szóljanak Márknak, hogy mostantól szingli, de természetesen senki nem tartja be az ígéretét és Márk visszajön, hogy újra legyen Berk.
Fél óráig van is, de Balogh úr szeret közbeavatkozni és talicskázni meg persze embereket zsarolni a pénzéért... Bekinek szakítania kellene Márkkal, hogy megóvja a fiú karrierjét és persze Balogh urat pár talicska elvesztésétől. Másnap reggel Beki rohan szeretett Márkunkhoz, akivel megbeszélik, titokban tartják a kapcsolatukat, hogy megvédjenek mindenkit a gondoktól.

Ezután két hónapot ugrunk előre az időben, ahol az Evelin és a Fogd Be Aszád formáció, Daniella, Anti és Beki utaznak a csotrogány turnébusszal, amit Sanyi vezet. Ez nagyon is lényeges infó, hiszen a történet során elég sokat fog szerepelni a sofőr bácsi ("Sanyii! Magyünk a Tescóba!" :D). Innentől indul a szokásos story, más köntösben. Csapat együtt, sok-sok szuper poén, szituáció, meg persze Nagy Márk! Beki és Márk titokban találkozgatnak, beszélgetnek stb. Még jobban megismerjük Márk szuper cuki oldalát *-*

Aztán a vége felé jönnek a bonyodalmak! Geri feltűnik a színen, van még egy kis zsarolás meg az elmaradhatatlan kapcsolati bonyodalmak. Nem szeretném ezeket lelőni, ezért itt abba is hagyom a story ismertetését.

Karakterek:
Beki: Nagyon reméltem, hogy nem fog hasonlítani Rentai Renire, aki mindig talált magának problémát, még akkor is, amikor minden rendben volt körülötte... Szerencsémre még mindig egy szerethető karakter maradt, aki tényleg 'nagyon jó gyerek', hogy Körtét idézzem. Nagyon örültem, hogy Márkkal rendeződtek a dolgaik és együtt lehettek, ha titkolniuk kellett is.

Márk: Megismertük a szerető, nem egoista oldalát, de kaptunk az önimádó, vicces Márkból is egy adagot. Olyan aranyosan viselkedett és irigylem, hogy leüthette Gerit. Szívesen megtettem volna helyette...

Körte: Ő az egyik kedvenc szereplőm! Egyszerűen imádom a beszólásait és kb. minden jelenetet, amiben szerepel :) Már az előző kötetekben is ráláthattunk arra, hogy Aszádék olyanok számára, mint a fiai. Itt is ezt érezhettük, meg a kapcsolatáról Bettyvel (ipszilonnal) is picit többet tudhattunk meg.

Aszádék: Nehéz őket szétszedni, mert nagyjából egyforma karakterek és általában egy helyen is vannak. Kivétel, amikor Puding (vagy Pepe?) meglöki Gerit... Nélkülük nem lenne ennyire vicces a könyv! Vérbeli gyerekzenész rockerek! :D

Evelin: Mennyit változott Lexi óta! Visszatért önmagához és megtalálta a barátait Bekinek köszönhetően. Öröm volt látni, hogy Evelin is megtalálta a boldogságot Pablóval, aki 100 centi vagy annyi se. :D Shippeljük Pavelint! *-*

Pabló: Ha már róla beszéltem az előbb... Irtó vicces szereplő! Jó dolog, hogy nem problémázik az alacsonyságán, hanem viccelődik vele a többiekhez hasonlóan. Ugyan nem volt testileg jelen a könyv nagy részében, de FaceTime-on mindig figyelte az eseményeket.

Daniella: Nem igazán értem, miért vannak együtt Antival. Félre ne értsétek, semmi bajom velük csak számomra annyira más érdeklődési körűnek és személyiségnek tűnnek. Mindenesetre úgy tűnik, mégis jól megvannak, bár túl sokat nem tudunk róluk. Daniellának rengeteg vicces momentuma volt a könyvben. Örülök, hogy picit többet szerepelt, mint eddig. :)

Anti: Egy kicsit szerencsétlen a srác, de mi így szeretjük! Két ivászaton vett részt a könyvben, ha jól emlékszem és mindkétszer egy pohár bortól lerészegedett... Az első kötetekben fontosabb szerepe volt, most nem tűnt nélkülözhetetlennek. :/

Lili: Szokás szerint imádtam Lilit! Annyira szeretem a karakterét, de inkább mondanám 12-14 évesnek, mint 11-nek. Szerintem számít az az egy-két év.

Botond: A srácot eddig se nem szerettem, se nem utáltam. Most ez megváltozott és most már nem bíróm! Balogh kiskutyája lett és nem érdeklik őt se az emberek csak az, amit Balogh akar...

Balogh: A Valahol előtt nem utáltam a kiadóvezetőt, most már igen! Értem én, hogy mindent a pénz mozgat, de azért van határ! Belemászni mások magánéletébe és megzsarolni valakit, hogy ne tegye, amit szeretne?! Ez sok.

Geri: Még mindig egy szemétláda, akit a hírnév hajt, meg persze a bosszú. Nevetségesen viselkedik és asszem nem vagyok egyedül, amikor azt mondom, hogy én akartam őt leütni.

Tomi: Békésen váltak el Bekivel, aztán ő szeretné felmelegíteni a kapcsolatot, szóval szeretne elmenni sétálni Bekivel. Ugye milyen izgi? Annyira, mint maga Tomi...

Összességében: Örültem, hogy az egész könyvnek volt egy boldog hangulata és nem a gyötrődés volt a főszál a történetben. Meglepetésemre nincs olyan elképesztő nagy függővége, amit Laurától megszokhattunk. Ennek baromira örülök, mert nem szeretek nagyon kattogni azon, hogy most mi lesz, hogy lesz stb. Természetesen nincs szépen lezárva a kötet, de nincs benne az sem, hogy kb. a mondat felénél abbahagyja és kész, vége.

Idézetek:
"- Mi az a PTNMSZ?
- Poszttraumás Nagy Márk szindróma - közölte szórakozottan, én pedig hunyorogva meredtem rá."

"Rövid volt és tömör: ,,Tesó, szabad a pálya, kirúgta Tomit! Gyere vissza, tiéd a csaj!"

"Nem akarom, hogy hívj, hagy írj, hogy várj, hogy bánd,
hogy gondolj rám egy unalmas órán.
Hogy félts, hogy kérj, hogy békét remélj,
hogy lásd, van más, utánam akár."

Megjegyzések