Mit olvastam az elmúlt 6 hónapban?

Ma egy új rovatot szeretnék indítani Mit olvastam... címmel! Úgy éreztem itt az ideje könyves véleményt írni, hiszen áprilisban volt utoljára ilyen bejegyzés. Tanakodtam, hogyan tudnám orvosolni ezt a problémát és eszembe jutott ez a rovat. Miért ne írhatnék egyszerre a fél év alatt elolvasott könyveimről egyszerre? Lesz pár könyvről külön bejegyzés, ahol jó hosszan leírhatom, mennyire imádom *-* Időrendben fogok haladni, április elejével kezdve.

1, Anne Eliot - Toplistás szerelem
Fülszöveg:
Hunter tudja, hogy az a balhé a kocsival hülyeség volt. De hát egy popsztártól mindenki azt várja, hogy őrültségeket csináljon, nem? Emiatt még nem kéne az anyjának meg az ügynökének száműznie őt a nagynénjéhez egy isten háta mögötti kisvárosba. Na és kit kérnek meg, hogy segítsen neki álruhában elvegyülni a helyi gimiben? Valami flúgos kiscsajt, aki fiúk közelében teljesen lebénul, és/vagy véletlenül kiüti őket. Remek… 
De fura módon a világhírű énekestől a már-már kórosan félénk Vere valamiért mégsem jön zavarba, sőt Hunter mellett be nem áll a szája, imád vele lógni, és folyton pasiszerző tippekért nyaggatja. Vagyis a tinilányok millióinak bálványa pillanatok alatt a barát zónában találja magát. Na ehhez azért neki is lesz egy-két szava!

Először megijedtem az E/3-as nézőponttól, de a végére egészen megszerettem. Ha jól tudom ez volt az első nem E/1-ben olvasott könyvem és elnyerte a tetszésemet. Könnyed, - de egy komoly témával is foglalkozó - vicces, romantikus akárcsak a többi LOL könyv.

2, Leiner Laura - Késtél (Bexi 1.)
Fülszöveg:
Budai Rebeka élete tizenhat évesen fenekestül felfordult, amikor posztolt a barátja falára egy szemrehányó, egy szál gitáros dalt, a Késtélt. 
Azóta ő Bexi, aki immár a második lemezén dolgozik, a dal ugyanis óriási sláger lett és országos hírnevet hozott számára. 
Körte, a tetoválóművészből avanzsált menedzser épp egy tévés fellépést szervezett le a Pop/Rock sztár leszek! döntőjébe, ahol Beki a legesélyesebb versenyző duettpartnere lesz. 
Nagy Márk nemcsak az énekhangjával, hanem külsejével is belopta magát a női nézők szívébe, de Bekivel már nehezebb dolga lesz…

Tudom, tudom, azt mondtam, videó lesz róla, de nem tudtam összehozni :( Szörnyen sajnálom, de nem sikerült. 
A sorozat első része zseniális! Sokadik olvasásra is elvarázsolt. Újra megszerettem Bekit, Márkot, Körtét, Aszádékat, Antit, Lilit, minden szereplőt. Átéltem egy tehetség kutató duett estjét, az azt megelőző próbákat.

3, Leiner Laura - Hullócsillag (Bexi 2.)
Fülszöveg:
Már bő egy év eltelt azóta, hogy Budai Rebeka posztolta barátjának a Késtélt, és ezzel immár Bexiként berobbant a köztudatba. 
Azóta megjelent második lemeze, az Offline, melynek sikere végleg kiírta Bexit az egyslágeres előadók sorából. 
Úgy tűnik, Gerivel is rendeződhetnek a dolgaik, bár ezt Körte, Lili, Anti és a Fogd be Aszád eszement (nevű) tagjai egy emberként elítélik. 
És persze ott van még Ő is. Nagy Márk, akinek a Pop/Rock sztár leszek! döntője után nagyobb szüksége van a barátaira, mint valaha.

London *-* Már régóta szeretnék eljutni a híres fővárosba, de eddig nem sikerült. Laura regényének köszönhetően mégis! Úgy éreztem, mintha én is ott lennék! Laura humora ebben a kötetben jobban megmutatkozik, mint az elsőben, de ezt majd még fokozza a további kötetekben... Az egyik kedvenc jelenetem, amikor Beka és Márk szelfizik a BigBennél. 

4, Leiner Laura - Illuzió (Bexi 3.)
Fülszöveg:
Bexi – civil nevén Budai Rebeka – második albumának sikere, egy londoni út és a Nagy Márkkal való el sem kezdődött kapcsolatának vége után hirtelen elveszti a talajt a lába alól. Geriben csalódnia kellett, Márk szóba sem áll vele, de talán a zenei sikertelenségtől rendül meg leginkább. Szerencsére még mindig mellette áll a családja, valamint Anti, Evelin, Körte, az agyontetovált menedzser, és a Fogd be Aszád vérbeli trolljai. Így a szakmai és magánéleti mélypont sem tarthat sokáig…

Beka szerencsétlenkedése megkezdődik 3... 2... 1... Már a Hullócsillagban is kezdtem érezni a szenvedést, de ebben a kötetben túl sok volt a rágódása. Szívesen zárkózom el én is egy-egy napra vagy pár órára a világtól, rám fér... A humort tudom itt is legnagyobb pozitívumként kiemelni, egyszerűen zseniális!


5, Leiner Laura - Nélküled (Bexi 4.)
Fülszöveg:
Bexi és Nagy Márk története sosem volt egyszerű. Az, hogy Márk leütötte Beki exét egy tévéműsor kellős közepén, nem sokat segített a kapcsolatukon, sőt. Vajon lehet újra Berk, esetleg Márxi, vagy a Fogd be Aszád tagjai újabb vicces párneveken törhetik a fejüket? És hogyan fog hatni mindez Körte, Evelin és Aszádék, Anti és a trágár csellista jól összeszokott csapatára? Van helye köztük újabb embereknek is, vagy végleg széthull a társaságuk?

Tűkön ülve vártam a negyedik kötetet, de igencsak kiverte a bilit egy-két résznél... Tomi?! Komolyan?! Aki sétál?! Én is szeretek sétálni, ezernyi más dolog mellett! Ezt és Beka nyűglődését leszámítva tetszett a könyv! Ebben a részben sírtam a röhögéstől jó pár jelenetnél :D

6, Mikszáth Kálmán - Szent Péter esernyője
Kötelező volt...

7, On Sai - Apa, randizhatok egy lovaggal?
Fülszöveg:
Mia Anne tizenhat éves, és nem túl lelkesen Pestre költözik apja munkája miatt.
Egyik éjjel azonban különös fantasy világgal álmodik, ahol ő egy mágus, és onnan kezdve álmában egy helyes, pimasz lovagot bosszant.
Bele lehet zúgni valaki állába?
Kósza csavargó kölyökből lett lovag, semmi kedve egy lányba beleszeretni, és feladni a nehezen kiküzdött életét. Ám nyugtalanítja a szemtelen varázslólány, túl sokszor kalandoznak felé a gondolatai.
Legszívesebben sose látná őt viszont, de a lány hatalmas veszélyben van,
két világ akarja holtan látni.
Mitől férfi a férfi, és lovag a lovag?
Amon, az apa, világhírű agykutató zseni, ám nincsenek érzelmei, és a gyereknevelést is könyvekből oldja meg. Budapestre rendelik, Közép-Európa legnagyobb titkos laborjába, a négyes metró alá, ahol a katonaság kétségbeesetten próbálja megakadályozni a két világ között lévő mágikus Fal átszakítását. 
De ki lehet az ellenség? Mi erősebb, a mágia vagy a tudomány?

Eszméletlenül jó volt! Jól felépített fantasy egy kis romantikával keverve *-* Muszáj elolvasni! A végén csak kapkodtam a fejem és nem bírtam letenni. Jókat nevettem, mosolyogtam, szerettem a váltott szemszöget és kb. 1 nap alatt elolvastam. Ez elmond valamit...

8, Kiera Cass - A párválasztó (A párválasztó 1.)
Fülszöveg:
Harmincöt ​​lány. Egy korona. Egy lehetőség, ami az életben csak egyszer adódik. A Párválasztóban részt vevő harmincöt lány számára ez életük legnagyobb esélye. Egy lehetőség arra, hogy kiszabaduljanak abból az életből, amibe beleszülettek. Hogy belépjenek egy világba, amiben csillogó ruhákat és felbecsülhetetlen értékű ékszereket hordanak. Hogy palotában lakjanak és a csodás Maxon herceg szívéért vetekedjenek egymással. America Singer számára azonban kész rémálom Kiválasztottnak lenni. Azt jelenti ugyanis, hogy hátat kell fordítania titkos szerelmesének, Aspennek, aki egy alsóbbrendű kasztba tartozik. El kell hagynia az otthonát, hogy beszálljon az ádáz küzdelembe egy koronáért, amire nem is vágyik. Egy palotában kell élnie, amit a lázadók erőszakos támadásai fenyegetnek állandóan. Aztán America megismeri Maxon herceget. Lassan megkérdőjelezi addigi terveit, és rádöbben arra, hogy az élet, amiről mindig is álmodott, talán köszönő viszonyban sincs a jövővel, amit korábban még csak el sem képzelt volna.

Májusban elkapott a Párválasztó láz, az első kötet elvarázsolt! Valamilyen oknál fogva a kezdetektől gyűlöltem Aspent, gondolom, nem csak én éreztem így... Marleet nagyon kedveltem és szívesen megismerkedtem volna vele és Americával. America ebben a kötetben nagyon szimpatikus volt.

9, Kiera Cass - Az elit (A párválasztó 2.)
Fülszöveg:
A ​​PALOTÁBA 35 LÁNY ÉRKEZETT. CSAK HATAN MARADTAK. A Párválasztót 35 lány kezdte meg. Mostanra azonban már csak az Elitnek nevezett csoport maradt versenyben Maxon herceg szerelméért, s a harc ádázabb, mint valaha. Minél közelebb kerül America a koronához, annál jobban meg kell szenvednie azért, hogy végre megtudja, kihez húz valójában a szíve. Minden Maxonnal töltött pillanat olyan, akár egy tündérmese, csupa lélegzetelállító, csillogó romantikus kaland. De ha a palotában meglátja őrt állni első szerelmét, Aspent, újra hatalmába keríti a vágyakozás az élet után, amit még közösen terveztek el. Americának rettentően szüksége lenne egy kis időre. Míg azonban ő a kétféle jövő lehetősége között vergődik, az Elit tagjai pontosan tudják, hogy mit is akarnak – s egyre valószínűtlenebbnek tűnik, hogy Americának lehetősége nyílik választani… 

50 oldal után kiborultam Americától! Le is raktam egy kis időre a könyvet, hogy lenyugodjak, de az egész kötetben irritált, hogy egyik fejezet úgy végződik, hogy "Aspen kell nekem, ő az igaz szerelmem!" a másik meg így: "Oh, Maxon szeretlek, leszek a feleséged!"...

10, Tavi Kata - Táncvarázs (Sulijegyzetek 3.)
Fülszöveg:
Lilla és Krisztián egy párként kezdi a tizenegyedik évfolyamot a Duna-parti Gimnáziumban. A két szerelmes mindent megtesz, hogy semmi se rontsa el a boldogságukat, de mintha a szülők összeesküdtek volna ellenük, és amikor nem ők gördítenek akadályokat az útjukba, a baráti társaságban akad valami baj. 
Vajon képes lesz Krisztián elviselni Lilla és Márk szoros barátságát? 
Sikerül Lillának megfejtenie Ákos szokatlan viselkedését? 
Lilla az idei évben még komolyabban veszi a táncórákat, mert nagy a tét az év végi vizsgán. Most végképp kiderül, tényleg neki teremtették-e a színpadot. Krisztián pedig kosarasként olyan lehetőséget kap, amire nem is számított. 
Hogyan alakul Jázmin és Kristóf felettébb zűrös kapcsolata? 
Kibe szerelmes Gréta? És miért érzi Flóra egyedül magát? 
Lilla és Krisztián rájön, hogy csak egy csapatként szállhatnak szembe a nehézségekkel. De elég erős ehhez a szerelmük?

Imádom, hogy könnyed, de tartalmas, hogy megnevetett és mosolygásra késztet, hogy kedvem lesz csak úgy táncolni a lakásban! Újra szeretném olvasni az egész sorozatot, amikor megjelenik a befejező kötet :)

11, Kiera Cass - Az igazi
Fülszöveg:
A párválasztó kezdetekor a lányok még harmincöten voltak, de közülük csak egy nyerhet. 
Eljött az idő, hogy a korona végre a győztes fejére kerüljön. 
Amikor beválogatták a Párválasztóba, America még csak nem is álmodott arról, hogy valaha eljuthat a korona közelébe – vagy Maxon herceg szívéhez. Ahogy azonban egyre közeleg a versengés vége, és a palota falain túl fokozódik a fenyegető veszély, America rádöbben arra, hogy mennyi mindent veszíthet – és hogy milyen keményen kell küzdenie a vágyott jövőért. 

Egy könyv erejéig félre raktam a sorozatot, de visszatértem hozzá, hogy America történetének a végét megtudjam. Nem csalódtam! Ez a kötet felülmúlta minden elvárásomat és messze túlszárnyalta azokat! Imádtam! Ezért megérte szenvedni a második részben. Visszakaptam az első kötetben megismert Americát, de a végén kikészültem. Nem akarok spoilerezni, így csak ennyit írok.

12, Leiner Laura - A Szent Johanna Gimi Kalauz
Fülszöveg:
Minden, amit a Szent Johanna gimi könyvsorozatról tudni akartál, egyetlen, illusztrált kötetben. 

Kicsit nosztalgiáztam, fel akartam eleveníteni, miért tetszett első olvasásra a sorozat. Pár szereplőn és a humoron kívül unalmas volt és szenvedős :(13, Kiera Cass - A párválasztó történetek 1. (A párválasztó 0.5 és 2.5)
Fülszöveg:
Mielőtt America Singert beválasztották a Párválasztóba… Szerelmesek voltak egymásba Aspen Legerrel, a Hatossal… Maxon hercegnek pedig egy másik lány volt a választottja… Ismerd meg a Párválasztó-trilógia előzmény történeteit és a főszereplők családfáját, valamint olvasd el a szerzővel készült interjút, és még sok minden mást!

Még egy picit visszatértem Americáékhoz és sajnos nem hagyott maradandó nyomot bennem... Alig emlékszem rá.

14, Leiner Laura - Remek (Remek 1.)
Fülszöveg:
Olvasd el ezt a Remek! írást, kacagj a humorán, gondold végig, éld bele magad a szituációkba, azonosulj a karakterekkel, majd az utolsó lap elolvasása után szállj magadba és gondold végig! Ne szalaszd el a lehetőségét annak, hogy megismerd a másikat, és belső értékeit!

A találkozón nagyon szerencsés voltam, hisz nyertem a bingón! Ez volt a nyereményem :) A suli utolsó hetére csúnyán lebetegedtem és akkor olvastam el ezt. Látszik, hogy Laura fiatalon írta, sok hibát lehet felfedezni, de nem volt rossz. Egészen tetszett, de leginkább semleges maradt. 

15, Carina Bartsch - Cseresznyepiros nyár (Cseresznyepiros nyár 1.)
Fülszöveg:
Nem létezik olyan lány, aki elfelejtené, milyen is volt az első szerelem ezt senki sem tudja jobban, mint Emely. Hét év után találkozik ismét Elyas-szal, a jó megjelenésű, kedves, és világítóan türkizzöld szemű sráccal. Legjobb barátnőjének bátyja, aki már egyszer teljesen összezavarta az életét, és ezeket a sebeket még mindig mélyen magában hordozza. Emely teljes szívéből utálja őt. Sokkal inkább a rejtélyes, e-maileket író Lucára irányítja a figyelmét, aki az érzékeny és romantikus üzeneteivel megérinti a szívét. A két férfi különböző irányba tereli Emelyt, akinek el kell döntenie, melyik közülük, aki megmutatja neki az igazi énjét. 
De vajon tényleg beleszerethet valaki egy ismeretlenbe, vagy jár egy második esély az első szerelmednek?

Még zsákbamacskaként kaptam Anyutól és a borítója nem tetszett, ezért nem hozott igazán lázba. Végül elolvastam és imádtam! Emelyért nem voltam annyira, de Alex karakterét kifejezetten szerettem, na meg Elyasét :D Csodálkoztok mi? A végén meglepetésként ért, hogy van folytatás...

16, Carina Bartsch - Türkizzöld tél (Cseresznyepiros nyár 2.)
Fülszöveg:
A ​helyes, vonzó, de egy csöppnyit arrogáns Elyas Emely idegeire megy. Halloweenkor meg mintha nem is lenne beszámítható. Emelynek nem hagy nyugtot a kérdés, hogy a fiú vajon miért lett hirtelen ilyen távolságtartó, és az egyre csak halogatott találkozó Lucával szintén rossz előérzetet kelt benne. Fellebben a türkizzöld szemű fiút körüllengő titok fátyla is, ám a valóság még rémisztőbb lehet, mint ahogyan azt Emely gondolná. Milyen mélyek valójában a múlt szakadékai? Emelynek pedig be kell látnia, hogy talán tévedett a fiú és a saját érzéseivel kapcsolatban. Az első nagy szerelem örökre összeköti őket, nem tudnak egymástól szabadulni: a szív és az ész harca örökös. Vajon melyik fog végül felülkerekedni? S mi lesz, ha a döntése áraként soha többé nem látja azokat a gyönyörű, türkizzöld szemeket?

Nem hittem el, hogy Emely nem tudja felfogni, tényleg tetszik, Elyasnak, kikészített. (SPOILER) A végére minden happy lett, ahogy vártam! :D (SPOILER VÉGE)

17, Kerstin Gier - Silber (Az álmok első könyve)
Fülszöveg:                                                                                                                 Ez ​vajon tényleg lehetséges?
Liv Silber álmai az utóbbi időben meglehetősen félelmetessé váltak. Az egyik végképp nem hagyja nyugodni. Ebben az álomban egy temetőben járt éjjel, és szemtanúja volt, amint négy fiú komor hangulatú, mágikus rituálét hajt végre. Ezek a fiúk azonban nagyon is valós kapcsolatban állnak Livvel, hiszen Grayson és három barátja tényleg léteznek. Liv nemrég iratkozott be abba az iskolába, ahová ők is járnak. Tulajdonképpen egészen kedvesek. De ami igazán ijesztő – még az éjszakai temetőknél is sokkal ijesztőbb –, az az, hogy a fiúk olyan dolgokat tudnak Livről, amiket nappal soha nem ejtett ki a száján – álmában viszont igen.
Hogy miképpen, az tökéletes rejtély Liv számára, de egy jó kis rejtélynek Liv még soha nem tudott ellenállni…

Amióta megjelent kerülgettem, végül egy akció keretein belül megvettem és egy hónapnyi olvasás mentesség után ez hozott vissza a könyvmoly világba :) IMÁDTAM <3 Biztos, hogy újra fogom olvasni! 

18, Marni Bates - Gyilkos a vonal végén
Fülszöveg:
Emmy álma egy öt regényre szóló kiadói szerződés, romantikus vacsora a legjobb barátjával (aki végre bevallja iránta érzett halhatatlan szerelmét) és sok-sok csokitorta. Happy End. Ehelyett valami őrült öregember a Starbucksban összevissza zagyvál neki a sosem látott apjáról, a zsebébe csúsztat egy hipermodern telefont, aztán… meghal. Ennél csak az sokkolóbb, hogy az ismeretlent megölték, és a valódi célpont Emmy volt. Felbukkan a halott férfi arrogáns unokája, aki állítja, hogy a nagyapja él (miért van az, hogy a szexi srácok mind taplók és/vagy zakkantak?), és ráveszi a lányt, hogy iratkozzon át az ő szuperbiztonságos elitiskolájába, amíg meg nem oldják a rejtélyt. Emmynek semmi kedve Sebastian sznob sulijába járni, de minél hamarabb derül ki az igazság, annál kisebb a veszélye, hogy megfojtja a srácot egy kanál vízben. Vagy megcsókolja. Mindkét lehetőség egyformán csábító…

A Silberrel együtt vettem meg minden bizonnyal az utolsó LOL könyvemet. Kezdem úgy érezni, nem tetszenek már annyira, hogy újraolvassam őket és örömmel nézegessem őket. Ez megfogott a krimi szálával ls nem bántam meg, hogy megvettem. Nagyon kedveltem Audreyt, Kaylát és Emmyt is. A folytatást is szeretném majd elolvasni.

19, Jennifer L. Armentrout - Obszidián (Luxen 1.)
Fülszöveg:
Amikor – éppen az utolsó középiskolai évem előtt – Nyugat-Virginiába költöztünk, beletörődtem, hogy vastag tájszólású emberek, melléképületek, szakadozó internet és rengeteg unalom tölti majd ki a napjaimat. Amíg észre nem vettem magas, szexi, különös zöld szemű szomszédomat. Az ég kiderült.
Aztán a srác megszólalt.
Daemon dühítő. Beképzelt. Pofoznivaló. Nem bírjuk egymást. Egyáltalán. De aztán, amikor egy idegen rám támadt, és Daemon egyetlen intéssel szó szerint megfagyasztotta az időt – akkor valami történt. Valami váratlan.
A szédítő idegen a szomszédból megjelölt engem.
Jól hallottad. Idegen. Mint kiderült, Daemon és a húga egy egész galaxisra való ellenféllel néznek szembe, akik mind az ő képességeikre pályáznak, a nyom pedig, amit Daemon rajtam hagyott, olyan fényesen jelzi számukra az utat, mint Las Vegas főútja. Csak úgy úszhatom meg élve, ha Daemon közelében maradok, amíg elhalványul a nyom rajtam.
Mármint ha nem ölöm meg addig én magam…
Beköszöntött a Luxen mánia! Jobb később, mint soha :D Imádtam *-* 

20, Jennifer L. Armentrout - Ónix (Luxen 2.)
Fülszöveg:
Daemon ​​Blackkel összekapcsolódni szívás…
Ráadásul nemrég eltökélte, hogy bebizonyítja: amit irántam érez, az nem csupán bizarr kapcsolódásunk mellékhatása, hanem valódi érzelem. Nem tudom, mit gondoljak efelől, de tény, hogy mostanában már korántsem olyan bunkó velem, mint korábban.
De nem ez a legnagyobb problémánk.
A Védelmi Minisztérium emberei körülöttünk szaglásznak. Ha rájönnek, mire képes Daemon, és főleg, hogy mi ketten összekapcsolódtunk, akkor nekünk annyi. Az iskolában felbukkanó új srác sem hiányzott. Ő is tele van titkokkal. Tudja, mi okozza a körülöttem zajló sok furcsaságot, és segítene is rajtam… de ennek súlyos ára van.
És aztán az események még vadabb fordulatot vesznek.
Láttam valakit, akit halottnak hittem. Szóljak vagy hallgassak?
Mi történt Dawsonnal? Ki árulta el?
És mit akarnak Daemonéktól – na meg tőlem – a védelmiek?
Az már biztos: Daemon Blackkel összekapcsolódni nem egy életbiztosítás.
Senki nem az, akinek látszik. És nem mindenki éli túl a hazugságokat…
Daemon egyszerűen csodás és Katy végre egy olyan főhősnő, akire nem tudok panaszkodni! Odavagyok meg vissza!

21, Jennifer L. Armentrout - Opál (Luxen 3.) 
Fülszöveg:
Senki sem érhet fel Daemon Blackhez. 
Amikor elszánta magát, hogy kimutatja az érzéseit irántam, komolyan beszélt. 
Soha többé nem kételkedem benne – és most, hogy túljutottunk a zökkenőkön, újra és újra fellobbannak köztünk a lángok. 
Csakhogy még ő sem védheti meg a családját, ha eltökélik, hogy kiszabadítják a szeretteiket. 
Mindazok után, amiken keresztülmentem, én sem vagyok többé ugyanaz, aki voltam. Még mindig változom, és fogalmam sincs, mi lesz a vége. Lépésről lépésre fedezzük fel az igazságot, és amikor szembekerülünk a hibrideket tesztelő és kínzó titkos kormányzati szervezettel, ráébredek, hogy a képességeim nem ismernek határokat. 
A halál a mindennapjaink részévé vált. Onnan kapunk segítséget, ahonnan a legkevésbé várnánk, és a barátainkról kiderülhet, hogy valójában a halálos ellenségeink – de nem fordulunk vissza. 
Akkor sem, ha az eredmény örökre darabokra töri az életünket. 
Egységben az erőnk – és ezt ők is tudják.

Annyira magával ragadó! Blaket eddig is gyűlöltem és ezután sincs másképp. A végét komolyan megkönnyeztem, romantikus, de olyan szomorú...

22. Jennifer L. Armentrout - Origin (Luxen 4.)
Fülszöveg:                                                                                                                   Daemon bármit megtenne, hogy visszakapja Katyt. 
Sikeresen behatoltak a Mount Weatherbe, ám az akciónak katasztrofális vége lett. Katy elszakadt tőlük. Elvették. Daemon számára most minden arról szól, hogyan lehetne megtalálni.
Söpörje el, aki az útjába áll? Kérdés nélkül.
Perzselje fel az egész világot, hogy megmentse Katyt? Boldogan.
Tárja fel az emberiség előtt, hogy idegenek élnek közöttük? Örömmel.
Katy számára csak a túlélés marad.
Ellenségektől körülvéve az egyetlen, amit tehet, ha igazodik a helyzetéhez. Még a Daedalusban sem mindenki őrült… de a csoport céljai rémítőek, és amit elárulnak, felzaklató. Kik az igazi rosszak? A Daedalus? Az emberiség? Vagy a luxenek?
Ők ketten együtt bármivel szembenéznek.
A legveszedelmesebb ellenség azonban mindig is jelen volt. Amikor kiderül az igazság, és a hazugságok fala összeomlik, melyik oldalra kerül majd Daemon és Katy?
Együtt maradnak egyáltalán?
Úgy imádtam az egész sorozatot *-* Összefolyik már az egész történet...

23. Jennifer L. Armentrout - Ellenállás (Luxen 5.)
Fülszöveg:                                                                                                                     Katy tudja, hogy a luxenek érkezésének éjszakáján a világ megváltozott. Nem hiszi, hogy Daemon örömmel fogadja a saját fajtáját, hiszen a luxenek azzal fenyegetőznek, hogy minden embert és hibridet kiiktatnak a földön. Azonban a jó és a rossz közötti választóvonal elmosódott, a szerelem pedig könnyen a végzetévé – mindannyiuk végzetévé válhat.
Daemon mindent megtesz, hogy megmentse, akit szeret – akkor is, ha ez egyenlő az árulással.
Egy valószínűtlen ellenséggel kell társulniuk, hogy esélyük legyen túlélni az inváziót…
Felkerült a kedvenceim közé véglegesen!

24. George Orwell - Állatfarm
Nem a nyár utolsó napján olvastam el a kötelezőket, neem...

25. William Shakespeare - Rómeo és Júlia
Nem toltam le pár óra alatt az utolsó pillanatokban, dehogy...

26. Zoe Sugg - Girl Online
Fülszöveg:                                                                                                                   A brit kisvárosban élő Penny Porter úgy akarja legyőzni szorongásos rohamait, hogy blogot indít, és ismeretlenekkel osztja meg érzéseit, gondolatait. GirlOnline álnéven bele is vág, de egy szerencsétlen baleset elrettenti a folytatástól.
Penny és családja a karácsonyt New Yorkban tölti, ahol a lány megismerkedik (és fülig beleszeret) egy izgalmas és sármos zenész srácba. Pár nap alatt megfordul velük a világ, Noah a legjobb dolog, ami Pennyvel történhet, és a lány azonnal világgá is kürtöli újdonsült boldogságát a blogon… csak azt nem sejti, hogy ezzel lavinát indít el, és nemsokára több ellensége lesz, mint ahány barátja…
Vajon megbízhatsz a legjobb barátodban, ha a szerelem a tét? És a szerelmedben, ha a boldogság?
Szülinapi ajándék volt ez a drágaság és nagyon tetszett! Nekem a borítója alapján nyári történetnek tűnt, de a fülszöveget elolvasva leesett, hogy ez karácsonyi story, de ez nem befolyásolta az élményemet vele.

27. Cathy Cassidy - Cseresznyés ábránd (Csajok és csokik 1.)
Fülszöveg:
Cherry Costello élete hamarosan örökre megváltozik. 
Somersetbe költözik az apukájával, ahol egy új anyuka és egy csomó vadiúj testvér vár rá. 
Rögtön az első napon megismeri Shay Fletchert, aki annyira szívdöglesztő, hogy az már közveszélyes. Csakhogy Shay foglalt: Cherry új mostohatestvérével, Honey-val jár. 
Cherry pontosan tudja, milyen kockázatos Shayjel barátkoznia hiszen ezzel mindent tönkretehet. Csakhogy ez még nem jelenti azt, hogy távol is tudja tartani magát tőle.
Szülinapomra megkaptam a sorozat harmadik részér és ennek alkalmából újraolvasom az eddigi köteteket :) 

Megjegyzések