Gondolatok #4 A név váltásról és még másról is

Nagyobb kihagyás után újra jelentkezem a kedvenc sorozatom új részével! A mostani téma komolyabb lesz, mint az eddigi Gondolatokban. Részben önmagunk felvállalásáról lesz szó, pontosabban arról, milyen tapasztalataim vannak a blog elismeréséről az ismerőseim körében. Lesz benne (nem kis szó) a név váltásról is.


Nem tudom, kinek tetszett a régi név, kinek nem, de nekem nem igazán jött be. Nem éreztem magaménak... Hogy ne csak úgy írjam, hozok egy példát is:
Egyre nyitottabban beszéltem a barátaimnak arról, hogy blogolok. Miért ne tenném, hisz ez az életem része, ez is én vagyok. Akinek meséltem, hogy írok megkérdezte "Mi a neve?". Ilyenkor elég kellemetlenül éreztem magam, mert nem szívesen mondtam el a címet. Nem tetszett... Így jött, hogy új név kellene. Próbáltam kitalálni valamit, ami tetszik és 100%-ban én vagyok. Elég türelmetlen emberke vagyok, ezért blogger név generátorral szórakoztam, hátha megtetszik benne egy szó. Mázlim volt, mert a 'pepita' is a feldobott címek között volt, valamivel társítva. Azonnal felírtam jegyzetekbe. Próbáltam párosítani hozzá legalább egy szót. Perceken keresztül írtam a hülyébbnél hülyébb szavakat, amikor beugrott, hogy 'kastély', 'Pepitakastély'. Nagyon megörültem, napokig mondogattam magamban, írogattam a titkos füzetembe... Végül eldőlt, hogy ez A Név. Már csak a design váratott magára, amihez kellett egy nyugodt délelőtt, meg persze valaki, aki készít egy fejlécet. Egyszerűnek tűnt a megoldás, kiírtam blogos csoportokba, hogy keresek valakit, aki elvállalna. Akadt is egy emberke, aki nagyon segítőkész volt és nem hordott le a bénaságom és tudatlanságomért. Még aznap este elkészítette a gyönyörűséges fejlécet, amiért még mindig odavagyok *-* Csináltam egy új blogot, hogy kipróbáljam, el tudom-e készìteni a design-t. Láthatjátok a végeredményt ;) Egy dolgot emeltem át a régiből, amit nem én csináltam... A többit szépen, ügyesen összeokoskodtam :) Nem vagyok designer guru, nem tudok kódokat készíteni, de az alapokkal gond nélkül boldogultam :D
Ez a története az új névnek és design-nak. Már szívesen mondom el a címet, mert szeretem <3
Ehhez szorosan hozzátartozik, hogy az írásaimat is felvállalom ezzel együtt. Tisztában vagyok vele, hogy nem vagyok profi, de nem gondolom, hogy rossz lennék. Szerencsére senkitől nem kaptam bántó megjegyzést. Bírom a kritikát, ha igényes és építő...
Na, vissza a tárgyhoz! Félek a véleményektől. Nem tudom, miért, de félve várom az ismerőseimtől, barátaimtól a visszajelzést. Magam sem tudom, mitől tartok, de attól a valamitől nagyon. Furcsa, de ismeretlenek véleményétől kevésbé félek, mint az ismerőseimétől. Szerintem erre az a magyarázat, hogy az ő véleményükre jobban adok, illetve az írásaim a személyem egy olyan részét mutatják meg, ami a beszédemben és a viselkedésemben nem teljesen található meg.
Eddig (pár kivételével, de kivétel erősíti a szabályt) csupa pozitív visszajelzést kaptam. Azt az egy-két negatívat (ami se nem építő, se nem igényesen megfogalmazott negatív vélemény nem volt) nem olyan emberektől kaptam, akiknek adnék a véleményére, így nem tudtam vele mit kezdeni.
Csak bátorítani tudok mindenkit, hogy vállalja fel önmagát, legyen szó blogolásról, vagy valamilyen más hobbiról! És még egy tanács: Ha szeretnél valamit kipróbálni, vagy adódik egy vissza nem térő lehetőség használd ki! Mindenből próbáld kihozni a legjobbat! Sosem tudhatod, mit érsz el vele ;)

Megjegyzések

 1. Én is ugyanebben a cipőben járok. Igaz én nem vezetek blogot, de szorgalmasan írogatom az egyik történetemet, amit idegeneknek gond nélkül megmutatok, ha kérik, de hogy odaadjam a szüleimnek, na attól állna csak igazán görcsbe a gyomrom. Szerintem azért van ez, mert attól félünk, hogy csalódást okozunk nekik, és mivel fontosak számunkra ezáltal a véleményük is szíven tud ütni.

  VálaszTörlés
 2. Szerintem csak az elején furcsa megosztani másokkal. Mert hát vannak, akik szerint egy blogot vezetni hülyeség stb. De sokkal kreatívabb, érdekesebb hobbi, mint pl. bélyeget gyűjteni. Egy idő után már biztosan örömmel fogsz mesélni a blogos élményeidről. Bátran oszd meg másokkal is. Akik nem értékelik azoknak a véleményét pedig kezeld lazán. Nem lehet minden tökéletes :D

  Ölel Crystal

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Már egészen hozzászoktam :) A közelebb álló barátaimnak már természetesen beszélek róla :D Jókat nevettem már egy-két 'véleményen' :'D

   Törlés
 3. Szia! Én soha nem mutatnám meg senkinek sem az ismerőeseim közül a blogom, még ha fizetnének érte kkor sem (khm..slash) NAgyra tartom, hogy te fel merted vállalni, hogy blogolsz, minden tiszteletem a tiéd! Amúgy nekem ez a cím nagyon bejön passzol úgy mindenhez :) További kellemes blogolást, soha ne hagyjon el téged a remény!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Egyszer biztos szívesen megmutatod nekik, nem mások, mint a blogger világban tevékenykedők ;)
   Örülök, hogy tetszik a cím :)

   Törlés

Megjegyzés küldése