Book wishlist #1

Visszatértem! Nem teljesen, de lassan és biztosan íródnak a bejegyzések ;) Ha minden igaz egy 12 napos kihívás is érkezik valamikor, hogy bepótoljam a kihagyásokat.
Na, térjünk a témára! Összegyűlt rengeteg könyv, amit nagyon szívesen elolvasnék. Ezeket fogom nektek bemutatni. (Írás közben több részre bontottam, mert gigantikusan hosszú lenne egyben)A 39 kulcs
Jó ideje nézegetem az egész sorozatot és reményeim szerint a nyáron sikerül elolvasnom. Emlékeim szerint a közeli könyvtárnak meg is van :D

Fülszöveg:
Mi történne, ha rájönnél, hogy a családod az egyik leghatalmasabb család a történelemben? Mi lenne, ha azt mondanák, hogy a család erejének forrását elrejtették a világ különböző részein, 39 kulcs formájában? Mi lenne, ha választás elé állítanának - fogod az egymillió dollárt és elsétálsz. vagy megkapod az első kulcsot? Ha Amy vagy Dan Cahill helyében vagy, a kulcsot választod - és megkezdődik a veszélyes hajsza.
Kép forrása: X
 

Időfutár
Ezt a sorozatot is legalább egy éve kerülgetem, a nyáron mindenképp sort kerítek rá.

Fülszöveg:
Hanna nemrég költözött Budapestre, minden szokatlan: új lakás (egy hetedik kerületi gangos bérház), új iskola (a Sigray), új tanárok, és persze új osztálytársak. 
Ha ez még nem lenne elég: úton-útfélen egy fura öregemberbe ütközik, megbolondul a számítógépe… és az egésznek valahogy köze van ahhoz a rozsdás körzőhöz, amit az utcán talált. 
Vajon miért kell mindenkinek ez a körző? Mit akar vele kezdeni Sándor, a vén ócskás, és miért nem tud Hanna sem megválni tőle? És mi köze mindennek Bécshez, a Sakkozó törökhöz és Bujdosónéhez, a töritanárhoz? 
A rejtélyek kinyomozásában segít Hannának Zsófi, a szuperokos szegedi barátnő, és Tibi, a kicsit lassabb eszű, de hűséges osztálytárs. A kalandok szüneteiben pedig arra is van idő, hogy barátságok szakadjanak meg és szülessenek újjá, no és persze szerelmek is szövődnek… 
A Gimesi-Jeli-Tasnádi-trió rádiójátéka végre regényformában is! 
Letehetetlen, izgalmas, vicces, mai!
Kép forrása: X


Neked adom a napot
Jandy Nelsontól olvastam már az Ég a földig ér-t és odavoltam érte. Terveim szerint, borongósabb hangulatban, miközben esik az eső elolvasom egy délután alatt :)

Fülszöveg (Spoileres):
A tizenhárom éves fiú-lány ikerpár, Noah és Jude hihetetlenül közel állnak egymáshoz. Különleges burkot húznak maguk köré színekből és szavakból, ahová nem engednek be semmit és senkit. Egy nap azonban a burok felhasad, és a családi tragédia úgy kipörgeti az ikreket megszokott világukból, akár egy tornádó. 
Három esztendő múltán jóformán szóba sem állnak egymással. Az érzékeny lelkű Noah szerelmes barátságba keveredik a szomszéd sráccal, Jude pedig mesteréül választ egy goromba férfit, akinek több köze van a lány családjának széthullásához, mint hinné… 
Az ikrek nem veszik észre, hogy mindketten csak a történet egyik felét ismerik, és vissza kéne találniuk egymáshoz, hogy esélyük nyíljon világuk újjáformálására. 
Jandy Nelson világsikerű regénye döbbenetes művészi erővel szőtt mese, ami beszivárog a csontjainkba, akár a tűz melege egy didergető napon.
Kép forrása: X


A fiúknak, akiket valaha szerettem
Megláttam, megtetszett, elolvasnám :)

Fülszöveg:                                                                                                      Írás közben egy csöppet sem fogom vissza magam. Úgy fogalmazok, mintha ő soha nem olvasná el. Merthogy nem is olvassa. Minden egyes titkos gondolatomat, gondos megfigyelésemet, mindent, amit eltettem magamban, belesűrítem egy levélbe. Amikor megírtam, lezárom, megcímezem, majd elteszem a pávakék kalapdobozba.                                 Ezek nem szerelmes levelek a szó legszorosabb értelmében. Akkor íródnak, amikor már nem akarok többé szerelmes lenni. Búcsúlevelek. Mert miután megírtam őket, nem emészt többé a mindent felemésztő szerelem. Onnantól fogva úgy tudom megenni reggel a gabonapelyhet, hogy közben nem azon jár az eszem, vajon ő is banánnal szereti-e a Cheeriost. Úgy éneklem a szerelmes dalokat, hogy már nem neki éneklem. Ha a szerelem olyan, mint a megszállottság, a leveleim olyanok, mint az ördögűzés. Megszabadítanak. Legalábbis azt kéne tenniük.                                  
Kép forrása: X

Egy vagány vámpir naplója
Hónapokkal ezelőtt betévedtem egy Libribe és megtetszett, lefotóztam, felírtam és remélem a könyvtárból ki tudom kölcsönözni.

Fülszöveg:
Nigel Mullett átlagos, hétköznapi vámpír. Nem túl szerencsés fickó, mert tizenöt évesen változtatták vámpírrá, és így örökké ennyi idős marad. Küzdhet a pattanásokkal, a mutálással és a lányokkal szembeni félszegséggel, amíg világ a világ. 
Ebben a humoros naplóban Nigel arra tett kétségbeesett próbálkozásait, hogy felhívja magára szerelme, Chloe figyelmét, ír a vámpír szülei kínos viselkedéséről (olyan ciki, amikor a szüleid meg akarják harapni a barátaidat), és elkesergi, milyen igazságtalanság, hogy több mint nyolcvanöt éve élőhalott, és még sohase volt barátnője. 
Hogy beolvadjon az emberek közé, kénytelen gót és emós kölykökkel lógni, és állandóan küzd a vágy ellen, hogy Chloe nyakába mélyessze a fogát. 
Sikerül valaha is megszereznie a lányt, akit szeret?
Kép forrása: X


Veled minden hely ragyogó
Szép kis film jelenetként képzelem el, ahogyan olvasom: esik az eső, bekucorodom egy bögre kávéval forrócsokival az ágyam sarkába és elmerülök az önsajnálatban... Egyszer-egyszer ilyet is lehet :D

Fülszöveg (Spoileres):
Megejtően szép kamasz szerelem három hónapja ez a sodró lendületű és megrázó történet, de még ennél is több: élet, halál, betegség, előítéletek és megbélyegzés, önfeláldozó igyekezet, gyász és a tragédiából való katartikus feltámadás körül forog Theo és Violet love storyja. A két végzős középiskolás fiatal öngyilkosságra készülve ismerkedik meg az iskola óratornyának keskeny párkányán állva. Ki menti meg a másik életét? Ki a felelős a másikért? Ki és mit tehet (tehetne) a leselkedő végzet ellen? Bepillanthatunk egy szeretnivaló fiú gondolat- és érzésvilágába, gyermekkori traumáiba, amelyek elkerülhetetlenül sodorják őt a kezdettől fogva sejthető végzet felé. A paradox módon felemelő vég mégis meglepetést tartogat az olvasónak, és egyhamar nem feledjük, ahogy Theót sem, aki rövid, üstökösszerű létével új életre serkenti szerelmét, Violetet.
Kép forrása: X


Szerelem és más fura szavak
Ha jól emlékszem már a karácsonyi wishlistemen is rajta volt, szóval mindenképp el kell olvasnom a nyáron!

Fülszöveg (Spoileres):
– Már kiszámítottam az egészet – mondom.
– A szerelmet nem tudod kiszámítani – feleli, miközben hosszú, szőke haját elmélázva áthúzza fél oldalra.
– Én bármit ki tudok számítani – válaszolom.
– Mennyi patkányt ettél meg életedben? – kérdezi Stu a visszapillantó tükörből.
– Jól van, na. A legtöbb dolgot ki tudom számítani."
Mennyi mindent jelent az a szó, hogy klassz? És a pofa be? Josie, aki a legjobb indulattal is zseninek tűnik, úgy érzi, egész nap josie-ra fordít, hogy értelmezni tudja gimis osztálytársai, családtagjai vagy az egyetemi tananyag mondatait. Na meg kombinál és komplikál: vajon honnan tudjuk, ha készen állunk a szerelemre? És ki tudhatja jobban, hogy ki illik a nővérünkhöz – ő vagy mi? Miféle az a testvéri szeretet, ha a titkos naplóból lopott szerelmes levéllel tartják sakkban a másikat? És vajon ér ilyenkor egy WC-n ülős képet meghekkelni?
A Szerelem és más fura szavak okos, vicces és megható. Egy szívből szóló, merész lelki és nyelvi kalauz a mai kamaszokhoz.
Kép forrása: X


Egy ikerpár titkos naplója
Erre is karácsony óta is fáj a fogam, de megvenni nem szeretném. Nagyon úgy néz ki, hogy egyszer olvasós... De el szeretném olvasni, mert imádom a naplós storykat :D Ugyan lehúzzák ezer helyen, de szeretnék én is meggyőződni róla, hogy tényleg olyan rossz-e.
Btw: Kezdetek?! Nem hasonlít az SzJG Kezdetre, nem...

Fülszöveg:
Vajon ki állítja azt, hogy az egypetéjű ikreknek belülről is hasonlítaniuk kellene? 
Hát, nem! 
Ott van például Feltser Luca, aki színötös tanuló, cserkészetre jár, és sohasem hazudik. És Feltser Zita, akit leginkább csak a csinos ruhák és Nagy Marci smaragdzöld tekintete érdekel. 
Ez a könyv az ő titkos, párhuzamos naplójuk, melyet a hetedikes tanév kezdete óta vezetnek: Luca dátumozva és az élményeket pontozva, ahogy kell; Zita pedig csak úgy, ahogy érzi… 
Ha hiányzott már, hogy első kézből értesülj a tinik életéről, a suliban és azon túl, akkor neked találták ki ezt a könyvet, amelynek szerzője ugyanúgy tizenhárom éves, mint főhősei, és akikkel együtt fog felnőni a titkos napló további fejezeteiben!
Kép forrása: X


Lucky Girls
Egy Libriben farkasszemezett velem a sorozat első része, muszáj elolvasnom :D

Fülszöveg:
Joan, Hanna és Tanja amszterdami kamaszok, de nem ismerik egymást. Joan családja gazdag, menő cuccai és barátai vannak. Hanna egy népes családban él, kitűnő tanuló. Tanja egy intézetben nevelkedik: ő a harsány megmondóember. Vajon mi köti össze ezt a három lányt azon kívül, hogy ugyanazon a napon születtek? „ – Joannak mákja van, mert jól megy a szüleinek, neked mákod van, mert erős vagy, és én… Nekem is mákom van, hogy ennél a szónál maradjak. Tudom, hogy milyen egy meleg, meghitt és biztonságos otthon, és irtó nagy szerencsém van a szüleimmel, akik nagyon figyelnek rám, és megtanítottak arra, hogy bátran legyek az, aki vagyok. Egy darabig hallgattak, és az elhangzottakon gondolkodtak. Tanja szólalt meg először. – Igazából mindhárman óriási mázlisták vagyunk. MI VAGYUNK A LUCKY GIRLS!”
Kép forrása: X

Olvastátok már valamelyiket? Mik szerepelnek a ti wishlisteteken?

U.i.: Hamarosan jövök még két résszel :D

Megjegyzések

 1. Jaj, és ott a két kedvenc könyvem! :D <3 A Neked adom a napot, és a Veled minden hely ragyogó valami fantasztikusak, és a hangulatuk hasonló. Imádom őket :D

  VálaszTörlés
 2. A fiúknak, akiket valaha szerettem- nekem is megvan és IMÁDOM, szóval csak ajánlani tudom neked:)
  Az Egy ikerpár titkos naplója is jó végülis, de abból még csak az első részét olvastam, szerintem annyira nem egy olyan könyv, ami nélkül nem tudnál élni:)
  És a Neked adom a napot is nagyon nagyon jó:)
  A♥

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon örülök, hogy jókat válogattam össze :D

   Törlés

Megjegyzés küldése