Stephani Perkins - Anna és a francia csók

1 nap! Ennyi kellett, hogy elolvassam. 1 perc! Ennyi kellett, hogy totálisan magával ragadjon. Röviden és egyszerűen, nagyon tetszett! Pont illett a hangulatomhoz :)

Fülszöveg:
Anna nagy várakozással tekint végzős évének kezdete elé atlantai középiskolájában, ahol van egy remek munkája, egy hűséges legjobb barátnője, és egy alakulófélben levő, ígéretesnek tűnő kapcsolata. Így aztán eléggé elkeseredik amiatt, hogy Párizsba kell költöznie egy bentlakásos iskolába – egészen addig, amíg ott nem találkozik Étienne St. Clairrel, aki okos, sármos, gyönyörű, szóval tökéletes… lenne, ha nem volna foglalt. De a Fények Városában a vágyak valahogy mindig utat törnek maguknak. Vajon a szerelmes majdnem-ek éve a hőn óhajtott francia csókkal ér véget? Stephanie Perkins a romantikus feszültséget mindvégig sistergőn, a vonzalmat pedig magas hőfokon tartja debütáló regényében, amely garantáltan megbizserget minket a fejünk búbjától a lábujjainkig és megolvasztja a szívünket.


Rengeteget hallottam erről a könyvről, jót is, rosszat is. Iszonyat kíváncsi voltam, hogy milyen. Nem csalódtam :) Egy könnyed, de mégis megható szerelmes történet.
Őszinte leszek, egyszer könnyeztem is közben :/ Filmen soha nem sírtam még (a Titanicon és a Csillagainkban a hibán sem), könyvön annál inkább...

Nagyjából a 2. fejezetnél már tudtam mi lesz a történet vége, de egyre kíváncsibb lettem minden fejezet után, tudni akartam mi lesz a következőben. Így hamar eljutottam a könyv végére. Olvastam volna tovább, akartam tudni mi lesz még. Minden könyvnél így vagyok, akarok belőle folytatást, akkor is ha jól le lett zárva...

Imádtam Rashmi karakterét! Már az elején szimpatizáltam vele. Számomra ő a tipikus legjobb barátnő egy könyvben.
Vigyázz SPOILER!
Nagyon jó volt, hogy a vége felé Anna rájön, Bridgette nem követett el megbocsájthatatlan bűnt... Jól van megfogalmazva, ő is azt tette, amit Anna Merrel.
Egyébként mi lett a vörös lánnyal? Miért rajzolgatta Josh tetkójat? Na, valaki? Ő meg Josh járnak? A vörösnek tetszik Josh? Istenkém, erre nagyon szeretnék választ kapni!
SPOILER VÉGE!

Szükségem volt egy könnyebb olvasmányra, ettől a könyvtől meg is kaptam :) Fontos nem csak fordulatos, agyat erőltető történeteket olvasni.

Olvastátok már ezt a könyvet? A folytatást (Lola és a szomszéd srác)?

Megjegyzések

 1. Szia!
  A vörös hajú lány Isla, és róluk szól az írónő egyik könyve ( Isla and the Happily Ever After). Ez még nem jelent meg magyarul, de az írónő egy másik könyve (Lola és a szomszéd srác) igen. Ez kicsit lazábban kapcsolódik Anna és Étienne történetéhez, de mellékszereplőkként feltűnnek benne.

  -J

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Halihó!
   Jajj, de jó! Akkor olvashatok majd a vörös lányról :D Napokig gondolkoztam és különböző storykat gyártottam, mi lett (ezek szerint) Islával :) Tekintve, hogy Annáék szerepelnek a Lola és a szomszéd srácban muszáj leszek elolvasni ;)

   Törlés

Megjegyzés küldése