Egészség hét | A testsúlyról | Kedd

Folytatódik az egészség hét! Ma egy komolyabb cikket hoztam. A testsúlyunk megítéléséről olvashattok.

Az elején leszögezném ez az én véleményem, nem célom senkit leszólni, mert máshogy gondolkozik, mint én.
Furcsa hallani tizenévesektől, hogy fogyókúrázni akarnak, számolgatják a kalóriákat... Nem tudom megérteni őket, hiszen ha jól érzed magad a bőrödben, nem vagy egészségtelenül vékony vagy túlsúlyos, mi a problémád? Miért ne ennél meg egy csokit?
Gondolom, sok önsanyargatás, testképzavar visszavezethető cikizésekre, bántásokra stb., de szerintem ez nem ok arra, hogy a saját boldogságod ellen tegyél. Jobban érzed magad, ha megeszel egy csokit? Edd meg!
Ha úgy érzed, nem eheted meg, gondold át:
☆ Sportolsz-e (akár otthon, akár eljársz valahova) - Igen? Akkor háromszor lemozgod ;) Nem? Kezdj el mozogni! Sport nélkül élni lehet, de nem érdemes...
☆ BMI értéked okés? - A BMI érték megmutatja, milyen arányban van a testsúlyod a magasságodhoz, korodhoz képest. Ha a normális tartományban van, nincs alapja az állandó aggódásnak és kalória számolgatásnak. Ha nem az, nem egyedül kell szembenézned vele. Beszélj a szüleiddel vagy valakivel, akiben megbízol! (Itt számolhatsz BMI értéket)

A lényeg: Ha jól érzed magad a bőrödben, egészséges vagy, kiegyensúlyozottan eszel és sportolsz, akkor nincs okod megvonni magadtól az ételt, hiszen az evés örömforrás is. A kulcs, mint sok mindenben: a mértékletesség.

Én így gondolkodom a testsúllyal kapcsolatos kérdésekről. Nyitott vagyok minden véleményre :) Írjátok meg, ti mit gondoltok a témáról!

Itt olvashatjátok A. posztját.

Személyes: Sajnos 2 napja beteg vagyok, de legalább van időm blogolni ;)

Megjegyzések