Börtönből megszökni? Nem probléma

Hát igen, ez is eljött, megszöktem (a családommal) a börtönből. Most felmerül a kérdés, hogy kerültem egyáltalán oda? 

Szerencsémre nem igazi cellába voltam bezárva, hanem szabadulószobában voltunk, aminek a témája börtönös volt. Iszonyatosan jó volt, fogunk még ezen a helyen szabadulni más pályán :) 

És most elmesélem milyen is egy börtönből megszökni 1 óra alatt.
Budapesten van ez a szabadulószoba "központ", nevén nevezve Trapfactory. 
6 féle szobájuk és mind jónak tűnik (valószínű, hogy mi a bűvészesre tervezünk menni következőnek). 

A börtönös szoba 4 részből áll, (HA MENTEK IDE NE OLVASSATOK TOVÁBB, CSAK MENJETEK EL, MERT NAGYON JÓ!) ebből az egyik egy titkos szoba, amit a játék során fogtok tudni kinyitni. Nagyon meglepődtünk, amikor a falon lévő kép kinyílt :) 

Először nem is cellában voltunk hanem az őr szobájában a rácsok előtt (én legalábbis így gondolom). 
Vizet kell forralni, súlyzókat kell pakolgatni, lakatot kell kinyitni, villanyt felkapcsolni, pálcákat összerakni, kulcsot kihalászni... Huhh és ez csak a szoba harmada :) 

Miután kiszedtük a kulcsot a szoba lezárt részéből, kinyitottuk a rácsot. 5-en betódultunk és kutakodni kezdtünk. Találtunk szerelmes levelet, ételtartóban kulcsot, dominókat, újabb lakatokat... 

Végül 3 nevet kaptunk, amik a falon voltak számokkal ellátva. Ezeket a számokat összeadtuk és beütöttük a kapott számot, erre kinyílt a titkos ajtó :D 

Sötét volt és por. Nekünk kellett villanyt csinálni az ételtároló egy részéből. Ha nincs velünk a nagybátyám, aki villanyszerelő, nem csinálunk villanyt... Pontosabban UV fényt, mert a falon mindenféle matek feladat volt (titkos írással), amiket meg kellett fejteni a kijutáshoz. Ki kellett számolnunk az ESCAPE betűket és ezt a számsort bejutni a széfbe, amiben a kulcs volt. Csak icipicit bonyolult :D 
Ráadásul a titkos szobából is nyílt egy szoba, ahova egy eléggé kicsi lyukon tudtunk átmászni. Ott volt a széf és még pár matek egyenlet. 
Na, itt volt a bibi, mi kihoztuk a széfet és nem tudtuk, hogy még ott is vannak feladatok. Későn jöttünk rá, de kijutottunk. Ugyan 2 perccel lejárt az időnk, de megmenekültünk! 

Ez lett volna az én börtönből kiszabadulós kalandom. Voltatok már szabaduló szobában, szeretnétek menni?

Megjegyzések