Karácsonyi (könyv)kívánság lista

Ahogy írtam itt egy újabb karácsonyi poszt. Arról a 8 könyvről fogok írni pár mondatot (könyvenként), amiket szívesen látnék a fa alatt. (A fülszövegeket is olvashatjátok majd)

♡ Tavi Kata Táncvarázs
Húúú, imádtam az első 2 részt és alig vártam a megjelenést. Sajna névnapomkor nem lehrtett kapni a boltokban így a karácsonyi listára az elsők között írtam fel. Egyetlen negatívum a borítója, csak a Nyitótáncé (első rész) tetszett  (Igyekszem tényleg csak pár mondatot írni. Ha jobban belelendülök oldalakat is képes lennék írni)
Lilla és Krisztián egy párként kezdi a tizenegyedik évfolyamot a Duna-parti Gimnáziumban. A két szerelmes mindent megtesz, hogy semmi se rontsa el a boldogságukat, de mintha a szülők összeesküdtek volna ellenük, és amikor nem ők gördítenek akadályokat Lilláék útjába, a baráti társaságban akad mindig valami baj.
Képes lesz Krisztián elviselni Lilla és Márk szoros barátságát?
Sikerül Lillának megfejtenie Ákos szokatlan viselkedését?
Hogyan alakul Jázmin és Kristóf felettébb zűrös kapcsolata?
Kibe szerelmes Gréta? És miért érzi Flóra egyedül magát?
Lilla az idei évben még komolyabban veszi a táncórákat, mert nagy a tét az év végi vizsgán. Vajon tényleg neki teremtették a színpadot? Krisztián pedig kosarasként olyan lehetőséget kap, amire nem is számított.
♡ Lauren Morrill Vakrandi a végzettel
LOL könyv, most mondhatjátok  hogy már megint. Súlyos LOL könyv függőségben szenvedek már egy éve. Gyógyíthatatlan eset vagyok 😂 Az összeset olvastam ezt leszámítva. Sürgősen pótolnom kell a lemaradásomat.
Julia semmit nem bíz a véletlenre, köszöni szépen. Pláne nem egy 
tanulmányi kirándulást Londonba, ami a hozzá hasonló Shakespeare-rajongóknak az ígéret földje! 
Csakhogy a kiszámítható terveknek lőttek, amikor idegesítő osztálytársával, a szabályokat hírből sem ismerő Jasonnel kerül párba az út idejére. Már első este egy vad buliban találják magukat, és másnap Julia flörtölős SMS-eket kap egy ismeretlen számról! A lány persze kíváncsi a rejtélyes imádóra, ezért alkut köt az ördöggel (izé… Jasonnel), aki segít kideríteni, ki küldi az üzeneteket, ha Julia hajlandó végre lazítani egy kicsit. A kalandos hajsza során a lány sok mindent megtanul, ami nem szerepel (kismillió) útikönyvében − például, hogy semmi nem lepi meg annyira az embert, mint az igaz szerelem.

♡ Szűcs Vanda Egy ikerpár titkos naplója 1. Kezdetek                                                            
Még csak hallottam a sorozatról, ráadásul vegyeset. Engem megfogott az ismertetője, belenéztem a könyvbe is. Nekem első ránézésre tetszett, ezért került fel a listámra.

Vajon ki állítja azt, hogy az egypetéjű ikreknek belülről is hasonlítaniuk kellene? 
Hát, nem! 
Ott van például Feltser Luca, aki színötös tanuló, cserkészetre jár, és sohasem hazudik. És Feltser Zita, akit leginkább csak a csinos ruhák és Nagy Marci smaragdzöld tekintete érdekel. 
Ez a könyv az ő titkos, párhuzamos naplójuk, melyet a hetedikes tanév kezdete óta vezetnek: Luca dátumozva és az élményeket pontozva, ahogy kell; Zita pedig csak úgy, ahogy érzi… 
Ha hiányzott már, hogy első kézből értesülj a tinik életéről, a suliban és azon túl, akkor neked találták ki ezt a könyvet, amelynek szerzője ugyanúgy tizenhárom éves, mint főhősei, és akikkel együtt fog felnőni a titkos napló további fejezeteiben!

♡ Kiera Cass A párválasztó 1.
Szintén csak hallottam róla. Viszont itt csak jót. Felkeltette a kíváncsiságomat, és az ismertető alapján nem csalódtam. Valamiért olyan érzésem van ezzel kapcsolatban, mint az Időtlen szerelemmel. Tetszett a borítója, mégse kezdtem el egyből, de aztán iszonyatosan tetszett. Remélem itt is hasonló véleményem lesz.

Harmincöt lány. Egy korona. Egy lehetőség, ami az életben csak egyszer adódik. A Párválasztóban részt vevő harmincöt lány számára ez életük legnagyobb esélye. Egy lehetőség arra, hogy kiszabaduljanak abból az életből, amibe beleszülettek. Hogy belépjenek egy világba, amiben csillogó ruhákat és felbecsülhetetlen értékű ékszereket hordanak. Hogy palotában lakjanak és a csodás Maxon herceg szívéért vetekedjenek egymással. America Singer számára azonban kész rémálom Kiválasztottnak lenni. Azt jelenti ugyanis, hogy hátat kell fordítania titkos szerelmesének, Aspennek, aki egy alsóbbrendű kasztba tartozik. El kell hagynia az otthonát, hogy beszálljon az ádáz küzdelembe egy koronáért, amire nem is vágyik. Egy palotában kell élnie, amit a lázadók erőszakos támadásai fenyegetnek állandóan. Aztán America megismeri Maxon herceget. Lassan megkérdőjelezi addigi terveit, és rádöbben arra, hogy az élet, amiről mindig is álmodott, talán köszönő viszonyban sincs a jövővel, amit korábban még csak el sem képzelt volna.

♡ Rachel Reneé Russel Egy zizi naplója 6.
Wááááá, imádom a sorozatot! Imádom, mert a többi romkom között ez olyan aranyos, gyermeki mégsem dedós. Nem olvasok hűdehajde komoly könyveket, de ennél azért komolyabbakat szoktam. Mégis nagyon szeretem és várom, hogy a kezembe foghassam.

Nikki izgatottan készül első randijára Brandonnal, de szép terve füstbe megy. A fiú, aki az iskolában figyelmes vele, állandóan fura SMS-ekben rázza le. Sikerül-e megmenteniük a barátságukat, hogy az év legnagyobb eseményén, a Szívek Táncán együtt bulizhassanak? Rázós ügy, amit MacKenzie mindig szívesen tovább bonyolít.
♡ Nathalie Somers Lányok regénye 4.
Megint egy sorozat, amit imádok! Leírhatnám az eddig írt mondatokat, de nem fejezné ki. Mintha egy szappanopera könyv változata lenne. Egyszerűen szeretem! Vannak benne olyan fordulatok, amikre nem számítottam, ez pozitívum!

A négy barátnőre a nyelvtanulás és a bébicsőszködés mellett számos kaland vár. 
Hogyan lesz a színjátszáshoz vonzódó Chiarából énekesnő? 
Mi bírja rá a víziszonnyal küzdő Maëlle-t, hogy vitorlásversenyen induljon? 
El tudja-e felejteni Lily a bánatot, amit Adrien hallgatása okoz? 
Mélisande nem a tűzzel játszik-e, amikor kikezd a vonzó, de nyugtalanító Clément-nal?♡ Tallér Edina Holnaptól minden rendben
Nem számítottam folytatásra, hiszen le lett zárva a történet, de mégis itt a folytatás, aminek borzasztóan örülök! Az első részét (Most akkor járunk?) tavaly olvastam, és még mindig emlékszem a storyra. Kíváncsi vagyok milyen a második rész.

Az első rész (Most akkor járunk?) óta Eszter és Beni pár évet öregedett, sőt néha már egészen felnőttnek érzik magukat. A fiú el sem hiszi, mennyi minden megváltozott… 
Úgy kezdődött, hogy Eszter elment New Yorkba. A lány hiányát semmi sem pótolhatja, de nem is ez a cél. Még mindig naponta beszélgetnek, hiszen mindkettejüknek van mivel megbirkóznia. Benit a közelgő felvételi mellett legjobb barátja, Fedor sorsa aggasztja: az ukrán származású fiú szülei válófélben vannak. Fedor elveszettnek és elfelejtettnek érzi magát ebben az érzelmi és történelmi viharban, így Beni és Andris helyett új „barátok” felé sodródik. Eszternek sem könnyű: nagyon hiányzik neki Budapest, az otthoni barátok és a szerelem, de feltűnik a színen egy amerikai srác, aki eltereli a gondolatait. A kérdés csak az, hogy mi legyen ezután. Hol van ilyenkor Beni? Rendbe lehet még ez az egészet hozni, és ha igen, vajon érdemes-e? Mi a jó döntés: kitartani a másik mellett, vagy elengedni egymás kezét?

♡ Erin McCahan Szerelem és más fura szavak
Kifelé menet a Libriből láttam meg, és megtetszett a borítója. Az ismertető alapján még jobban megkedveltem. És végül felkerült a listámra 😊
Mennyi mindent jelent az a szó, hogy klassz? És a pofa be? Josie, aki a legjobb indulattal is zseninek tűnik, úgy érzi, egész nap josie-ra fordít, hogy értelmezni tudja gimis osztálytársai, családtagjai vagy az egyetemi tananyag mondatait. Na meg kombinál és komplikál: vajon honnan tudjuk, ha készen állunk a szerelemre? És ki tudhatja jobban, hogy ki illik a nővérünkhöz – ő vagy mi? Miféle az a testvéri szeretet, ha a titkos naplóból lopott szerelmes levéllel tartják sakkban a másikat? És vajon ér ilyenkor egy WC-n ülős képet meghekkelni?Ez lett volna az én karácsonyi (könyv) kívánság listám. Olvastátok már valamelyik könyvet? Mit gondoltok róla?

Megjegyzések