Gondolatok #1 (Karácsony táján)

Sziasztok! Ma egy új poszt sorozatot szeretnék elkezdeni. Remélem tudom majd folytatni is. Ahogy a címben is olvashattátok karácsonyi dolgokról fogok írni. Lesz benne mindenféle, könyvek, díszítés, filmek.

A karácsony szó mindenkinek mást mégis ugyanazt jelenti. Eszünkbe jut a szeretet, a béke, a család, az ajándékok, a karácsonyfa, a Jézuska és még sok minden. A megindító részből ennyi. Mind tudjuk mi a karácsony, hiszen annyiszor elmondták már. Azért ki kellett próbálnom milyen a karácsonyról beszélni/írni, eddig mindig csak meghallgattam amit a felnőttek mondanak. 

Ha karácsony és tágabban december akkor 2 könyv jut eszembe: Szjg 5 Remény (khmm khmm december 20) és Marni Bates Rocksztárt kaptam karácsonyra. Mindkét könyvet szeretem bár őszintén szólva a Remény és az az előtti köteteket csak első olvasásra szerettem. Kövezzetek meg, de lássuk be Reni nagyon sokat szenved az első 5 részben. Utána is de akkor már kevesebbet (a 6.,7.,8. részeket újra olvastam és ugyanúgy tetszett). Hogy Leiner Laura könyveinél maradjak az Akkor szakítsunk-ot nem olvastam újra és egyelőre nem is fogom. Megpróbáltam, de akkor már nem tetszett. A Bábel-t és a Bexi sorozatot csomószor olvastam újra és még mindig tetszik :) 

És akkor a másik könyv: Marni Bates Rocksztárt kaptam karácsonyra. Nagy kedvenc, tervezem újraolvasni. LOL könyv mint a Cinder&Ella.
Az alapstory: Holly a nagyapjával és más rokonaival egy hajón ünnepli a karácsonyt és a szülinapját (szülei régen meghaltak). Ott van a két undok lány, akik kiutálják közös kabinukból. Hollynak hányingere lesz és bemegy egy idegen szobájába, ott a fürdőt veszi igénybe. Mikor távozna, szembe találja magát a híres banda, a ReadySet dobosával Dominic-kel, aki lefújja őt paprikaspay-vel. Itt kezdődnek a bonyodalmak, hiszen Nick inkognítóban van a hajón. 

Karácsonyi/decemberi filmek: Reszkessetek betörők! (kihagyhatatlan), Karácsonyi vakáció (nem tudom hányan ismeritek, nekem egy kedvencem). A Reszkessetek betörőkről nem írnék sokat, mert csak az első részt láttam, de tervben van a többi rész megnézése is. És nem írok róla bővebben, mert: Nincs karácsony Kevin nélkül 

Karácsonyi vakáció: Húúúú nagyon szeretem! Igazán jó vígjáték. Egy családról szól, akiknek nehezen jön össze bármi is a karácsonyi készülődésben. Mivel szóba került a készülődés, erről is írok Nektek.

Spotify-on rengeteg Xmas playlistet találhattok. Ezekkel tökéletes alapot kapunk ahhoz, hogy elkezdjünk díszíteni. Én már kitakarítottam, hogy holnap díszíteni kezdhessek.
 
Tervezek még egy karácsonyi posztot, remélem belefér majd az időmbe. Remélem tetszett ez a bejegyzés. Kellemes karácsonyi készülődést! 

És ezt csak itt hagyom:
Huszonnegyedike, kéne fa, ráér még, nem ér rá, majd holnap. elválok! veszek fát. az jó lesz. hogy néz már ki? ja kérem, akkor azt. mennyi lesz?? ennyit egy fáért legyen öt, legyen öt fél, legyen hat, jó lesz az első! Megyünk nagyihoz, nem akarok, jönni!! Jön a Jézuska, minimax kell, nagyi mesél, minimax kell, most hagyd abba, hozd a mackót, elég három, csók Ilonka, köszönj szépen, Ilonkáéknak is, mér'nem köszöntél? nem baj ha büdös, szállj be, szállj ki, itt a nagyi, minimax kell, hoz Jézuska. Hozd fel a fát, hol a talp, te raktad el, nem én raktam, de te raktad, ottszok'lenni, de ott nincs, mert te raktad el, utálom a karácsonyt, elválok, megvan a talp, ugye te raktad el, eltört bazdmeg, menj tescoba, fél négy bazdmeg. Hol a fűrész, szomszédnál, hol a flexi??szomszédnál, hol a szomszéd, Zalában, kurva anyját, azt látogatja, picsába a fával, kell a fa, utálom a karácsonyt, faragom késsel, de ne azzal, de az éles, kenyérvágó, eszünk zsemlét, hozzál tapaszt, úristen, az még várhat, bent van nézd meg, ferde, és most, jobbra dől, és most,még mindig, és most, de ronda fa, anyád, anyámat hagyjuk ki, tedd le akést. Hol vannak a díszek?? fenti szekrény, nincs ott semmi, másik szekrény, égő jó, tavaly vettem, nemég bazdmeg, pót izzó? az sem ég, picsába az égővel, kell azégő, kontaktos vagymi, ted le a kést, lesz gyertya, leég a ház, nemkell fűteni, szaloncukor, öt kiló van, fasznak annyi, gyereknek kell, gömbdísz, szalmadísz, alufóliában dió, csengettyű, nincsen csúcs dísz, húzd rá az angyalt, fenyőt tojik. Csomagoljál, tök pazarlás, akkor főzzél, főzök pacalt, én többet semmit nem csinálok nektek, csomagolok, hol a cellux, papíroknál, hol a papír, díszeknél, nincs karácsonyos, nebaszki, van boldogszülinapot, nebaszki, ráírom jézuska. Gyertek enni, minimax kell, gyertek enni, mindjárt, gyertek enni, mindjárt, én többet semmit nem csinálok nektek, nem szeretem a halat, pedig finom, minimax kell, nem jön a jézuska, szeretem a halat, el sóztad, most hagyd abba. Tedd fel a lemezt, minimax kell, szenteste nem, kiskarácsony, nagykarácsony, pásztorok, na mit kaptál, nem legó, ne sirjál, legó kell, fa kocka, le-he-góó-kell, apa is ezzel, nem ezt kértem, nincs nemez, mondtam legót, kurva drága, nea gyerekelőtt, ne hisztizzél, feldőlt a fa, kurvaélet, ég az égő, mondtam kontaktos, de szép nyakkendő, úgys ehordod, akkoris szép, jó a lánc, nemkellett volna, pénz nem számít, és a legó, kapsz anyádtól, ne sírj prücsök, szeretlek, én is téged!!! ❤

Megjegyzések

  1. Hali, blogod elfogadva: http://www.blogolj.eu/blog/szerzo/kamasz-lany-kuzdelmei-es-oromei/cikk/gondolatok-karacsony-tajan Ha kepek is jelennek meg a cikkeidben, akkor megjobban ki tudod hangsulyozni magad. :) Jo blogolast es sok olvasot. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése